.

Una de les darreres activitats de Voluntariat per la Llengua realitzades a Vila-seca. Foto: Cedida

Novament, l’Oficina de Català de Vila-seca ofereix quatre cursos presencials de català de nivells Bàsic 1, Bàsic 2, Bàsic 3 i Elemental 3 i una nova edició del Voluntariat per la Llengua.

La inscripció als cursos serà el dia 2 d’abril, de manera preferent per als alumnes del CPNL del darrer any, i els dies 3 i 4 d’abril per a tothom. Es pot fer de manera presencial en qualsevol dels centres de normalització lingüística o en línia a través de la plataforma d’inscripció i tràmits: inscripcions.cpnl.cat.

Cal recordar que la informació per a la inscripció ja es pot consultar a la pàgina web i les persones interessades ja poden consultar-ne l’oferta detallada a www.cpnl.cat.

També es poden sol·licitar les proves de nivell. Es tracta d’una forma de determinar els coneixements de català dels nous alumnes per poder-se matricular al curs que s’adeqüi al seu nivell de llengua. És un pas previ a la inscripció si no es disposa d’un certificat oficial de català o si no s’ha fet aquesta prova de col·locació en els últims dos anys.

D’altra banda, el programa Voluntariat per la Llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben 10 hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment.

Les persones que estiguin interessades a participar en noves edicions del Voluntariat per la Llengua, tant com a aprenentes o com a voluntàries, poden adreçar-se a l’Oficina de Català de Vila-seca, situada al carrer de l’Hospital 1, per telèfon al 977 39 43 25 o per correu electrònic a vila-seca@cpnl.cat.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */