.

Cartell de l'obra

Cartell de l'obra

La cursa de Joan Negrié i Albert Triola amb la Marató de Nova York és imparable. La Marató de Nova York, obra d’Edoardo Erba dirigida per Juan Carlos Martel, no ha parat de recórrer escenaris des de la seva estrena ja fa quatre anys a la Sala Trono.

La tercera producció de la petita sala de teatre de la Part Alta de Tarragona es podrà veure el proper 26 i 27 de juliol al Bandfield Teatre Ensemble de Buenos Aires (http://www.teatroensamble.com.ar/) i després al Camarín de las Musas (http://www.elcamarindelasmusas.com.ar) els dies 1, 2, 7, 8 i 9 d’agost.

La Marató de Nova York és una comèdia en la qual dos atletes conversen mentre es preparen. Al principi, un d’ells, es resisteix. Diu que no està fet per esports durs, però el seu amic insisteix. Han d’entrenar-se dos cops per setmana per la marató de Nova York.

L’obra de l’italià Edoardo Erba posa a dos actors en escena sense parar de córrer i saltar durant una hora que aguanten estoicament perseguint els seus objectius: concentrar-se, portar bon ritme, anar ràpid, no abandonar, viure per córrer… Viure per córrer? Fugir cap endavant. Corren i parlen de la vida. Suen. Bufen. Somien. Una metàfora de la vida. No existeix vencedor perquè, com a la vida, el primer acaba sent l’últim com si tot fos una fantasia equivocada. Un somni.

La crítica ha dit:

“Los actores superan de forma magistral el reto de esta joya de la surrealidad, que consigue tocarnos de cerca. Teatro del bueno” GUIA DEL OCIO
“Joan Negrié i Albert Triola construyen auténticas lecciones interpretativas, en momentos, conmovedoras” LA VANGUARDIA
“Tour de force interpretatiu” EL PERIÓDICO
“No us la podeu perdre” TIME OUT