.

Imatge de la presentació del Minipop. Foto:Tarragona21

Imatge de la presentació del Minipop. Foto:Tarragona21

El Festival Minipop arriba a la seva sisena edició, consolidat com un referent del programa musical del país i a Tarragona. El Minipop fuig de l’etiqueta d’un festival per nens i cerca el forat per deixar de banda l’excusa d’anar amb els fills per poder obrir el ventall a tots els públics.

Noms com els del Petit de Ca l’Eril, The New Raemon, Bremen o Judit Neddermann es podran escoltar i veure en l’edició d’aquest any que tornarà a barrejar aquells músics ja consolidats dins del panorama musical català i apostes personals dels organitzadors que segons diuen es fan un fart d’escoltar música. Al capdavant de l’equip que s’encarrega d’organitzar i posar les peces que necessita el festival, la Núria Serrano i el Lluís Gavaldà els dos fan encaixar el puzle en què habitualment es converteixen aquests esdeveniments.

El Lluís reconeix que la música que porta al Minipop és la que li agrada i que ha vist a tots els grups en directe abans de fer la llista de conjunts que pujaran a l’escenari del festival, un any més situat al passeig de les Palmeres “cada cop em costa menys convèncer a la gent perquè vingui al Minipop. Tenim un cartell que per qüestions pressupostàries no el podríem tenir però els artistes hi posen molt de la seva part” diu Lluís Gavaldà satisfet d’un cartell de luxe durant els tres dies de festival.

A més a més dels noms destacats, ofertes com Cola Jet (ex Fresones Reveldes) o l’argentina Lucia Tagliapiatre són alguns dels atractius d’un festival que no s’oblidarà dels grups locals com Spylight o una sessió de DJ amb Empar Moliner que farà un homenatge al desaparegut David Bowie. La tria de tot plegat, segons diu el Lluís Gavaldà, “és fer volar coloms des de casa. Ara són tres dies i deu artistes. El problema que tenim és de molta gent que s’ofereix i no podem posar, gent que té moltes ganes de venir. Veuen que és un bon aparador”

Pel que fa a la qüestió econòmica el Festival també ha fet un pas endavant. Núria Serrano explica que “aquest any el Festival ha crescut a l’àmbit dels patrocinadors privats i ens fa veure que hi ha gent que té empreses per patrocinar. Tenim una millor entesa amb l’Ajuntament a veure com es tradueix sembla que hi ha més interès i sembla que s’ho creuen”. Segons els organitzadors fins aquests anys estava més valorat el Minipop fora que no pas a Tarragona que ara es comença a valorar “la gent sí que s’ho sentia molt seu però en l’àmbit institucional anàvem coixos” diu la Núria.

El Minipop seguirà al passeig de les Palmeres un espai que ja és propi i que també serveix per identificar el festival “l’espai volem que sigui el mateix. És un espai reduït que fa que el públic familiar s’hi trobi còmode i que mostra la ciutat i que l’ensenya. Fa que els artistes es trobin còmodes i tinguin un valor afegit” asseguren la Núria i el Lluís. El Minipop segueix creixent any rere any i vol continuar sent una targeta de presentació per la música del país i per Tarragona, en l’àmbit musical i fins i tot turístic, com aquell atractiu diferent que pot oferir la ciutat.