.

.

TOTS 21


El director general del Nàstic, Lluís Fàbregas. Foto: Cedida

El Nàstic es troba enfrascat en plena batalla per assegurar-se una plaça d’ascens a la Liga Smartbank. Sanejat econòmicament malgrat el contundent impacte de la crisi i mostrant una imatge i uns resultats al camp que no es veien des de feia anys, afronta ara el tram central en el seu anhelat desig. Hi ha comunió amb el soci i comunió amb l’entrenador. En aquesta entrevista concedida a Tots21, el seu director general, Lluís Fàbregas, fa un repàs dels principals temes.

El primer equip ha canviat com un mitjó d’una temporada a una altre. Com s’ho explica?

És un efecte que passa a molts dels equips que baixen de la Liga Smartbank (Deportivo de la Coruña, Numancia, Córdoba, etc); et penses que ets superior només per aquest fet i no és veritat. Has de posar-te a treballar de valent i ser efectiu en la categoria que jugues. Cada categoria ha de tenir els seus futbolistes, estic convençut que futbolistes de primera donarien un resultat pèssim a 2ª B.

El vestidor està més unit que altres temporades?

Cada any el vestidor és diferent, entren i surten persones, no tant sols futbolistes, també tècnics i membres del equip mèdic, per exemple. El fet de tenir tots clar l’objectiu a aconseguir i la humilitat en el treball col·lectiu facilita molt obtenir resultats positius i victòries recurrents. Una vegada aconseguit l’equilibri com menys canvis es produeixin millor.

La renovació de Brugui. El jugador esta a l’espera de conèixer si el Nàstic puja a Segona per donar el pas?

Brugui te la renovació damunt de la taula des del mes de setembre, la direcció esportiva així li va traslladar, la mateixa es va reforçar el mes de febrer després de la seva lesió. El Roger es un futbolista que opta a jugar al futbol professional i a hores d’ara no vol comprometre el seu futur sense tenir aquestes garanties. A nosaltres ens agradaria que hagués acceptat la renovació, però creiem que si som capaços d’aconseguir l’objectiu junts, el Roger continuarà al Nàstic la propera temporada.

Satisfets amb la resposta del govern a la petició de fer entrar public al Nou Estadi? S’ha pecat de prudent limitant tant l’aforament?

No n’estem satisfets. Creiem que el nostre aforament del estadi i els nostres protocols de seguretat aportats a l’administració haurien de permetre major capacitat que la permesa pel Procicat. Un 30 % suposaria 4.350 socis que poguessin entrar i aquest és el nostre objectiu, que hem demanat en reiterades ocasions.

Quina valoració fa el club del nou format de competició que s’està disputant enguany? És més difícil ara ascendir que abans?

Aquest any és un despropòsit que 102 equips competim per quatre llocs d’ascens a la Liga Smartbank, però entenem a la RFEF ha tingut la dificultat en l’aplicació del nou reglament provocat per la pandèmia. La creació d’una nova categoria entre LaLiga i la 2ª B donarà més valor a la primera competició gestionada directament per la RFEF

Toni Seligrat és el perfil de tècnic que feia temps necessitava el Nàstic?

Toni Seligrat és un excel·lent professional, treballador i amb experiència a la categoria que competeix i a la vegada convé amb nosaltres els mateixos objectius. Ell vol ser entrenador de LaLiga Smartbank i està convençut que de la mà del Nàstic ho pot aconseguir. La comunió i complicitat es total, per això lluitem plegats i li facilitem tot el que ens demana i cal per poder aconseguir aquest objectiu aquesta temporada.

El pressupost del Nàstic pot resistir una temporada a una Segona divisió Pro que només té footers com plataforma televisiva, més enllà de la presència ocasional a Esports3? Cal buscar un nou operador?

En aquesta categoria, el pressupost que no contempla ingressos rellevants per drets audiovisuals és pràcticament impossible que es cobreixi a no ser per les aportacions dels accionistes. Aquest és el repte principal que té la RFEF, dotar de valor a aquesta competició. El fet que només 40 equips es disputin 4 llocs per ascendir a LaLiga és selectiu i aquesta selecció ha de venir acompanyada per contractes d’operadors televisius i altres acords comercials que dotin als 40 equips d’ingressos garantits acorde a l’exigència i qualitat d’aquesta competició.

A nivell directiu, la constant lluita entre Federació i LaLiga fins a quin punt perjudica als clubs?

Estem convençuts que hem d’anar de la mà, no pot ser que els dos òrgans que gestionen el futbol al nostre país no convinguin interessos. Segur que en el curt termini els acords conjunts arribaran pel be del futbol nacional i mantenir a LaLiga com la millor lliga del món.

Com valora la resposta del soci i dels patrocinadors en un any on encara estem marcats per la pandèmia?

Molt satisfactòriament, estem en deute amb tots ells, per aquest motiu vam agafar el compromís de renovar gratuïtament l’abonament la propera temporada si aconseguim l’ascens a LaLiga Smartbank. Els seus recursos són fonamentals per poder mantenir la SAD sanejada i optar a recuperar el futbol professional. Estem molt agraïts a tots els socis i patrocinadors que han renovat el seu abonament a pesar de les dificultats de la pandèmia i saber que podrien accedir al estadi en moments puntuals.

Com ha afectat la pandèmia al Nàstic Genuine? I a la resta de seccions?

A tots ens ha afectat molt negativament, hem hagut de multiplicar-nos per a complir amb tota la normativa establerta, poder donar servei al nostre futbol base i seguir competint a nivell professional. Això ha suposat un esforç humà i de recursos econòmics molt important. El Genuine, per ser col·lectiu de risc, a hores d’ara encara no ha pogut reprendre els entrenaments presencials i per aquest motiu els fa setmanalment de manera virtual.

Com està el projecte de ciutat esportiva a l’Anella Mediterrània? Hi ha novetats?

Estem treballant de valent en aquest aspecte, necessitem poder disposar de més instal·lacions. La demanda actual ens obliga a oferir més camps i millors equipaments als nostres usuaris. El nostre repte es poder estar a la nova ciutat esportiva en el 2022. Però sabem que aquest repte no depèn només de nosaltres.

Jordi Siré / Jaume Garcia