TOTS 21

150610-pacte govern Creixell (1)

Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya i Federació d’Independents de Catalunya han signat avui un pacte de govern sobiranista a l’Ajuntament de Creixell. Les tres formacions sumen, amb sis regidors, la majoria per governar els propers anys. L’alcaldia serà per Jordi Llopart, de CiU, la força guanyadora el passat 24-M, que repeteix en el càrrec. La primera tinença d’alcaldia serà per a Beatriz Trasserra (ERC), i la segona tinença d’alcaldia, per a Pilar Romero (FIC). Tot i que Llopart ha afirmat a Tarragona 21 que «per la feina feta en aquesta última legislatura, voliem que s’afegís el partit socialista» però el convergent ha dit que el grup, com a llista més votada, no estava disposat a cedir l’alcadia, tal i com ens havia demanat el PSC.
Per la seva banda Montserrat Muñoz, número 1 del PSC Creixell, ha criticat que la reunió amb ERC, CiU, FIC no es va produir fins ahir a la tarda, després d’una setmana d’obtenir els resultats electorals. Durant la reunió, Muñoz va expressar la seva voluntat de mantenir les regidories de l’anterior legislatura i disposar de l’alcaldia els darrers dos anys. Muñoz ha acusat a Llopart de prioritzar el sobiranisme per davant dels «problemes reals que té el poble.»

El pacte de govern estipula que hi haurà comissions informatives mensuals amb tots els partits, «unes comissions que en els darrers temps no se celebraven i en gran part era per la situació crispada de la política local, on govern i oposició s’atacaven, i des d’ERC fomentarem que això canviï, per al bé de tothom», ha dit Trasserra, cap de llista d’ERC.

El pacte de govern preveu la creació de subàrees de treball en l’estructura organitzativa, l’aplicació de la llei de transparència tant als plens i les juntes de govern com en qualsevol comunicació de l’Ajuntament de tipus general, i la retransmissió dels plens mitjançant la plana web municipal i les xarxes socials. La junta de govern estarà formada per les persones que van encapçalar la llista de les tres formacions que governaran.

Pel que fa al cartipàs, els dos regidors d’ERC, Trasserra i Josep Brugarola, s’encarregaran de Cultura, Benestar Social, Comunicació i Noves Tecnologies, Festes, Joventut, Comerç i plens i les juntes de govern com en qualsevol comunicació de l’Ajuntament de tipus general, i la retransmissió dels plens mitjançant la plana web municipal i les xarxes socials. La junta de govern estarà formada per les persones que van encapçalar la llista de les tres formacions que governaran.