.

.

TOTS 21

Lliurat el Quart Premi de Poesia Vila de Cambrils. Foto: Cedida

Lliurat el Quart Premi de Poesia Vila de Cambrils. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils convoca el guardó amb la finalitat de promoure i donar suport a la llengua catalana escrita en vers. Aquest premi biennal és el més jove dels Premis Vila de Cambrils. El termini d’admissió d’obres va finalitzar el 26 d’octubre. Enguany la participació ha estat destacada amb una participació de 59 obres.

Els autors de les dues obres guanyadores han rebut un premi en metàl·lic. El primer de 350 euros i el segon de 150. A més, les poesies guardonades es publicaran al web de l’Ajuntament de Cambrils.

El primer premi s’atorga a l’obra, presentada amb el pseudònim Jeroni Maldà i que porta per títol Última cançó per a les ombres de José Luis García Herrera de Abrera (Barcelona).

El segon premi és per l’obra presentada amb el pseudònim Grau de l’Agnet que porta per títol Al cor de les onades d’Aurelio Trujillo Cabezas de Reus (Tarragona).

I per la seva originalitat s’ha volgut fer menció especial a l’obra presentada amb el pseudònim Oronella de Salobre i que porta per títol Heus aquí de David Dot Cervera de Vilafranca del Penedès.

El jurat del premi estava format pel Sr. Josep Lluís Abella, Regidor de Cultura i Festes; per la Sra. Rosa M. Fusté Antich, Bibliotecària de Cambrils; per la Sra. Helena Queral Martí, Professora de Llengua Catalana IES Cambrils; pel Sr. Raimon Aguiló, Poeta reusenc i per la Sra. Lurdes Malgrat, Directora de l’escola de lletres de Tarragona.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs.

Recital ‘Paraula i Sentiment’ de Jaume Calatayud i Vicente Monera
El lliurament dels guardons ha estat precedit pel recital poètico-musical que han ofert el rapsode Jaume Calatayud i el músic Vicente Monera. Sota el títol ‘Paraula i sentiment’ els intèrprets han repassat alguns dels pomes referents de les veus poètiques més emblemàtiques de la llengua catalana. Josep Maria de Sagarra, Clementina Arderiu, Salvador Espriu i Miquel Martí i Pol han estat alguns dels poetes escollits.