.

Un grup d'escolars de Tarragona visitant l'amfiteatre romà. Foto: tarragonadeturisme

Un grup d’escolars de Tarragona visitant l’amfiteatre romà. Foto: tarragonadeturisme

Tarragona és consolida com una de les principal destinacions turístiques de Catalunya que enguany representa un 58% en el hotels i fins a un 74% en càmpings. Aquestes dades positives, coincideixen amb la celebració del 15è aniversari de la Declaració de Patrimoni Mundial per part de la UNESCO.

Segons dades de l’Ajuntament des de principis d’anys fins al setembre, el nombre de turistes ha augmentat en un 6% i les pernoctacions en un 7% respecta l’any passat. A aquestes xifres cal sumar-li els viatges organitzats, excursionistes de dia que es calcula que siguin més d’1 milió i que s’allotgen principalment a Salou, Cambrils i la Pineda; així com turistes que s’allotgen en apartaments d’ús turístic, segones residències i cases d’amics i familiars.

Durant aquest any més de 420.080 persones han visitat Tarragona. Cal destacar l’augment del 40% de les visites al Fòrum de la Colònia i el manteniment de la xifra al Circ-Pretori. La visita a l’Amfiteatre ha estat la segona més destacada amb un augment del 3% del turista cultural.

L’oferta d’activitats concretes com Tarragona Història Viva, Tarragona Ciutat de Castells, les festes majors i la gastronomia en general, també han aportat un alt volum de visitants que no només es passegen per la ciutat, sinó que vénen a conèixer el valor patrimonial de la ciutat.

Sobre l’origen del turisme cal destacar que el francès (representa un 25%) segueix sent el primer que ens visita, tant en càmpings com en hotels, seguidament de l’alemany i l’anglès. La resta d’origen a destacar són Bèlgica i Holanda, Itàlia, Portugal, Nord-Amèrica i Rússia, entre d’altres.

El treball de les oficines municipals del Patronat de Turisme que ha atès a unes 130.000 consultes, en un 90% d’excursionistes (visitants de dia) que pernocten a Salou, Cambrils i la Pineda principalment. Així mateix, hi ha hagut un augment de les consultes del mercat francès (9% més) i alemany (39% més). Cal destacar que els mesos de més afluència turística a les oficines han estat març i abril, coincidint amb la Setmana Santa i la primavera.