.

Lluís Llach, el periodista Ricard Lahoz i Sergi Saladié

Lluís Llach, el periodista Ricard Lahoz i Sergi Saladié

No hi havia un piano, ni tampoc ha interpretat algun dels seus grans èxits sobre l’escenari però Lluís Llach ha exercit el seu nou paper de Diputat del Parlament de Junts pel Sí en un acte organitzat per l’ANC a Tarragona.

Llach ha demostrat que manté un poder de convocatòria important encara no no entoni la gallineta o l’estaca.

El seu nou viatge a Ítaca passa per fer pedagogia a l’estat actual del país i del procés que el Parlament s’entesta en ensenyar que es manté ferm.

L’acte de l’ANC ha servit per unir a Llach i a Sergi Saladié, Diputat de la CUP per Tarragona i un d’aquells cupaires propers al discurs d’Anna Gabriel.

L’Assemblea ha volgut llençar un missatge de l’independentisme català en un acte que ha fet quedar petita la sala d’actes del col·legi d’advocats i farmacèutics de Tarragona.

Sergi Saladié ha recordat novament el model de país que vol construir la CUP i ha remarcat que “Hem de ser capaços de seduir a la gent que encara no està a favor de la independència també per motius econòmics”.

Llach i Saladié han coincidit en bona part del discurs i s’han mostrat convençuts de tirar endavant el procés “no li donem més voltes, estem davant d’un Govern determinat i un parlament determinat. El veig determinat i estem en un moment excepcional com ha dit el Sergi. Ara ja no és allò del ‘ posat cap aquí que la bandereta ha de quedar recta’, ara ja és definitiu”.

Llach i Saladié han defensat que aquests pròxims mesos són decisius pel futur del país. Els dos han remarcat en diferents ocasions que el pes del procés està en mans de la gent i han assegurat que la força de mobilització que ha demostrat el país en els darrers anys ha de ser decisiva per aconseguir la independència de Catalunya.

Llach s’ha emocionat amb el record de Muriel Casals i ha demanat posar en valor el potencial del país.

A l’acabar l’acte un altre cop les fotografies amb Lluís Llach han estat buscades tot i que el Diputat no ha tingut cap problema en posar-se de model per la molta gent que volia tenir un record amb ell.