.

.

TOTS 21


El proper dijous 25 de gener a les 17:00 l’Institut Sant Pere i Sant Pau és constituirà com a seu de la Ciutat de Tarragona per la V Copa Cangur, per segona vegada consecutiva. Es tracta d’una prova d’enginy, destresa i lògica matemàtica que es realitza simultàniament arreu de tota Catalunya en 19 seus, una d’elles en la província de Castelló.

En la seu de l’Institut de Sant Pere i Sant Pau participen un total de 7 centres Tarragonins procedents dels Institut Antoni Martí Franquès, Institut Tarragona, Institut Sant Pere i Sant Pau, Institut Pons d’Icart, Col·legi Sant Pau Apostol, Col·legi La Salle-Torreforta, i Institut Altafulla. Els centres presenten als seus millors alumnes de matemàtiques de 2n i 3r constituïts en equips de 7 alumnes, cada centre pot presentar més d’un equip.

Els 91 alumnes resoldran 12 problemes sense utilitzar cap dispositiu de càlcul, aplicant els continguts que han après durant la seva etapa educativa a contrarellotge de 60 minuts que dura la prova, on les preguntes canvien de puntuació segons el temps, la dificultat o les soluciones errònies aportades per els grups a la mateixa. El grup més destacat de la prova participarà en la final que és celebrarà en el Tencocampus de Mataró el 1 de març.

La direcció de l’INS Sant Pere i Sant Pau considera que és un gran èxit la inscripció de 13 equips en la Seu de Tarragona ciutat i agraeix la confiança dipositada per tots els centres participants per tornar-hi a ser seu el proper any.