.

.

TOTS 21


Maqueta del projecte original de l’Institut Pere Mata. Foto: Cedida

En el marc de la commemoració de l’any Domènech i Montaner, des de l’Agència de Promoció de Ciutat i en col·laboració amb l’Institut Pere Mata, s’inaugura en aquesta recta final de l’efemèride una maqueta del projecte original de l’Institut Pere Mata, que s’inclourà a la visita turística de l’espai i que permetrà millorar l’experiència de visita al Pavelló dels Distingits.

Aquest projecte és un salt qualitatiu amb l’objectiu de posicionar aquest equipament com a focus d’interès dins de l’oferta cultural i turística del municipi i posar en valor els seus orígens, i el seu patrimoni Modernista.

La maqueta del Pere Mata mostra al visitant com l’arquitecte Domènech i Montaner va imaginar el complex. Aquesta, s’ha fet a partir de la documentació històrica conservada i sobretot a partir de d’una imatge aèria que va fer l’arquitecte per mostrar el conjunt. S’han anat completant els detalls de l’obra gràcies al coneixement dels edificis construïts. Aquesta informació ha permès dibuixar tot el complex en suport informàtic aconseguint un model complet.

Els edificis del complex s’han construït amb la impressora 3D amb resina (es solidifica la resina amb l’exposició a la llum ultraviolenta i això permet un model d’alta precisió). La base està feta amb fusta, gravada amb tall làser i s’ha deixat de dues tonalitats amb diferents vernissos, els edificis estan pintats amb colors metàl·lics, brillants, per contrastar amb la fusta aconseguint un cert regust a l’època.

Presentació de la maqueta. Foto: Cedida

L’equip que ha participat en aquest projecte és tot el de la ETSA URV. L’investigador principal n’és el doctor Roger Miralles i el professor David Moreno ha coordinat la creació i impressió de la maqueta amb els estudiants en pràctiques: Ludovic Forès, Laia Jiménez i Arnau Mercadé. La professora Júlia Valero ha col·laborat a fer la làmina que acompanya la maqueta.

Sens dubte és un nou recurs molt atractiu, que  servirà per millorar i complementar l’experiència de la visita al pavelló.

El cost total del projecte ha estat de 10.265,64 €.

Actualment aquest pavelló ofereix la possibilitat de visita audioguiada així com la visita teatralitzada i, gràcies a aquest any Domènech i Montaner s’hi han incorporat dues tipologies de visites més dirigides a un públic familiar de totes les edats.

També destacar que el passat juny es va posar en marxa un espai immersiu on es projecta el contingut audiovisual simultàniament a tres parets i terra, creant en els visitants aquest efecte envoltant, reforçat  pel llenguatge visual i el paisatge sonor que acompanya les imatges.

Recordar que pels dies festius del “Pont de la Puríssima” l’Agència de Promoció de Ciutat intensifica la programació d’activitats turístiques i culturals dels seus equipaments, oferint a visitants i ciutadans una sèrie de serveis especialment pensats per aquests dies de vacances.

Per informació i reserves: www.ticket.reusturisme.cat.