.

David Callau, en pena execució de la seva obra. Foto: Tots21

Va ser un instant que va durar 20 minuts. Un llarg moment poètic de creació pictòrica sorgit de les mans de l’artista internacional David Callau. El pintor i escultor cambrilenc va crear en directe un quadre al.legòric que servirà de cartell oficial de la tercera cursa a mar oberta per lluitar contra la malaltia de l’ELA -Esclerosi lateral amiotròfica-, que se celebrarà l’11 de maig entre Calafat (L’Ametlla de Mar) i Cambrils.

 

 

L’ambient es va predisposar per a la poesia. L’escenari era el Club Nàutic de Cambrils. Dijous passat quan el dia s’havia enfosquit. Al costat de la tela en blanc, el David. De fons sonaven Lluís Llach i Joan Manuel Serrat, i les llums de la sala van esdevenir penombra per als somnis. David Callau, inspirat per la mar tan propera que tenia a ls seves esquenes, va provocar una obra davant el públic, expectant i profundament silenciós, amb una combinació de blaus elèctrics, blancs i apunts de verd clar. Una peça que acabà la seva composició amb una lectura poètica feta per una rapsoda. Difícilment es presentarà d’aquesta manera un cartell per il.lustrar una activitat.

D’esquerra a dreta, l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar -Eva del Amo-, Joana Bono, Jordi Cervera, Ramon Vallverdú -president del Club Nàutic Cambrils-, l’alcalde d Cambrils -Alfredo Clúa- i Merche Dalmau. Foto: Tots21

Swing for ELA -nedant per l’ELA-, l’organització que condueixen un grup d’animosos cambrilencs, presentava la tercera edició de la cursa, continuadora d’una tradició que l’any passat aconseguia recaptar prop de 70.000 euros. L’11 de maig, cada club presentarà sis nedadors que aniran fent relleus fins a completar els 24 quilòmetres que separen les dues costes, la de la Cala i la de Cambrils. No serà una cursa competitiva: guanyarà l’equip que aconsegueixi més aportacions econòmiques. Els alcaldes d’ambdues poblacions, agermanades per la solidaritat, no donaven fe de l’acte d’espontaneïtat artística que contemplaven.

Serà també una jornada plena d’activitats a Cambrils, de rutes a peu amb una caminada entre Reus Cambrils, de rutes en bicilceta i de la realització d’un documental per part de l’Escola de Cinema de Reus que comanda Daniel Villanueva, tal com relatava Joana Bono, una de les ànimes, junt a Siscu Morell i Jordi Cervera, que fa possible aquest petit miracle de la solidaritat enfront una malaltia que avui en dia encara és letal.

Ho resumia perfectament la Merche Dalmau, la propietària del celler Clos Galena i farmacèutica de prfessió: ‘Somio aquell dia que des d’una farmàcia podrem subministrar medicaments als malalts d’ELA”.

Jaume Garcia