.

Joan Oriol, autor del primer gol, en una acció del partit. Foto: Nàstic

A la jornada 23 ha arribat la fita més desitjada pels nastiquers: el lideratge de la categoria, fet que no passava des de la jornada 9. Una victòria -una de nou- contra el Real Unión (2-1), gràcies a dos gols aconseguits a la primera meitat per Joan Oriol i Alan Godoy -que estrenava titularitat-, triomf que unit a l’empat de la Ponferradina atorguen la primera posició provisional al Nàstic, que recordem-ho, donaria l’ascens directe a Segona si la temporada acabés així.

Però els bascos no s’han rendit i Asier Benito ha escurçat distàncies al minut 49, a poc d’arrencada la segona part, fet que ha insuflat adrenalina als visitants, que han tingut contra les cordes els grana.

En un ambient carnavalesc, el Nàstic no s’ha disfressat de rei Carnestoltes ni ha fet riure i s’ha endut els tres punts davant una afició que no ha respost en massa a la crida donada la rua que es preparava pels carrers de la ciutat.

Els grana s’avançarien ràpid en el marcador malgrat que els primers minuts han estat de perillós domini dels bascos, que començaven a ensenyar les ungles, tot i que sense ocasions clares. Una sensacional jugada de Marc Montalvo al minut 11 donava opció a Joan Oriol per rematar de lluny, ras, un xut que no aconseguiria aturar el porter visitant, Charly, malgrat la seva estirada.

Donava el primer cop el Nàstic i s’envalentonaria: Pol Domingo tindria un bon remat de cap que feia olor a gol, però acabaria fregant el pal dret de la porteria de Charly. S’havia acabat el domini vistant gràcies al gol i els grana començaven a agradar-se, sense patir per sortir amb la pilota i combinant amb bones accions, una marca de la casa de Vidal aquesta temporada.

El més bo arribaria al minut 39, quan un córner amb l’estratègia Sant Magí -un altre aquesta temporada- provocaria el remat de Godoy al fons de la xarxa davant el deliri del públic. El Nàstic obria esquerda i els bascos haurien de remar per entrar al partit. I bé que ho farien a la segona part.

El Real Unión entra al partit

Després d’un primer intent grana, arribaria al minut 49 el 2-1, fruit d’un xutàs d’Asier Benito que entraria per l’escaire. Imparable. El bascos han posat dues marxes més, tancant els grana, clarament nerviosos, provocant faltes i acumulant targetes grogues massa sovint. Per rematar-ho, l’àrbitre donaria set minuts més de joc, però la resistència grana ha aconseguit el primer gran objectiu de la temporada. No hi ha Carnestoltes que valgui.