.

El CBT tanca una gran lliga regular de nou amb victòria. Foto: CBT

L’Ibersol CBT visitava la difícil pista del CB Esparreguera en un partit intrascendent per als dos equips. Tot i això, l’equip local s’ha mostrat molt intens i motivat per emportar-se la victòria contra els tarragonins. Cap dels dos equips ha estat capaç de fer-se amb el control absolut del partit, pel que els blaus han hagut de lluitar cada pilota. Amb el pas dels minuts, l’equip de Berni ha sabut imposar el seu joc i sumar la victòria en l’últim partit de lliga regular. Tots els jugadors de l’Ibersol CBT han anotat dos punts o més en aquest partit.

El partit començava amb un triple de Joan Güixens des de la cantonada. Els dos equips oferirien màxima igualtat en els primers minuts, però amb avantatge pels blaus a mesura que s’anava avançant (6 – 14). A la meitat del quart, l’Esparreguera reaccionava per posar-se a un punt de l’Ibersol CBT. Lluny de venir-se avall, el conjunt de Berni Álvarez encadenava un parell de bones accions per recuperar un avantatge de vuit punts. Al darrer minut es tornaven a intercanviar els papers i eren els locals els que es mostraven més encertats i reduïen diferències, per finalitzar el quart amb un resultat de 16 a 21.

La dinàmica no canviava amb l’inici del segon quart, i l’Esparreguera aconseguia posar-se a tres punts dels tarragonins. Amb un joc dur i intens era com els locals aconseguien, per primera vegada, avançar-se en el marcador (27 – 25). L’Ibersol CBT jugava amb cautela, ja que era l’únic equip sobre la pista que tenia alguna cosa a perdre, en forma de lesions. L’Esparreguera mentrestant, seguia comandant el marcador. Dos triples consecutius de Dani Fernández posaven el seu equip a un punt (36 – 35). La resposta verda venia també des de la línia de tres, però era Pape Mbaye, des de molt més enllà de la línia de tres qui igualava el partit, i Tugores qui el decantava a favor dels seus just abans d’arribar al descans (42 – 44).

Els triples tornaven a ser protagonistes només tornar de vestidors, un per a cada costat, però era l’Ibersol CBT qui aconseguia una renda de cinc punts. L’Esparreguera volia fer-se fort tant a dins com a fora, i era sobretot amb Morales a la pintura a través de qui ho feia (55 – 57). A poc a poc els locals tornaven a guanyar terreny als de Berni, fins al punt que al tram final del quart, el marcador tornava a estar igualat (60 – 60). Una cistella de Guillem Fàbregas sobre la botzina deixava un resultat de 62 a 64 a la finalització del tercer quart.

Els blaus seguien ampliant el seu avantatge en el marcador amb l’arrencada dels darrers deu minuts de partit. No sense dificultat, els de Berni es posaven amb un +11 amb sis minuts per jugar-se, però l’Esparreguera no estava disposat a perdre aquest partit. La seva intensitat seguia sent com la del primer minut, i amb aquesta premisa era com seguia viu sobre la pista. A falta de poc menys de dos minuts, i amb deu punts per sobre a gestionar (68 – 78), l’Ibersol CBT podia respirar, per fi, tranquil·lament. El final ha estat un tràmit que ha servit per deixar un resultat de 68 a 79.