.

Els blaus s’han emportat el derbi amb un bon coixí de punts. Foto: Joan Carles Borrachero

L’Ibersol CBT ha sumat un nou triomf en un important partit. Ho ha fet al Joana Ballart, en el derbi contra el Valls i refent-se així de la darrera derrota soferta al Serrallo. Tot i el resultat final, els homes de Berni Álvarez han hagut de patir i lluitar de valent contra un conjunt local que no ha abaixat els braços en cap moment. Els blaus han tancat definitivament el partit a l’últim quart. David Fernández, amb 9 punts i 18 de valoració ha estat el millor jugador de l’Ibersol CBT. El més valorat del partit ha estat Solé.

La primera del partit se l’anotava el CB Valls des de la línia de tres, però ràpidament els blaus capgiraven el marcador amb dos triples consecutius de Pape i tres cistelles de Ferran Torres (3-12). Amb gairebé els cinc primers minuts jugats, l’Ibersol CBT es trobava còmode i impedia que els locals desplegessin el seu joc en atac. David Fernández trencava la sequia anotadora que els dos equips patien durant uns minuts i, des de la línia de tres de nou, ampliava l’avantatge pels seus. La defensa seguia sent agressiva i efectiva, cedint tan sols 8 punts que deixaven un marcador al final del primer quart de 8 a 19.

El CB Valls començava els següents deu minuts de la mateixa manera que els primers, anotant la primera cistella. L’ex blau Jordi Barberà convertia un triple per posar el seu equip a 7 punts dels tarragonins i coincidia amb els millors minuts del conjunt de l’Alt Camp. El públic del Joana Ballart empenyia els seus i a l’Ibersol CBT li tocava mantenir el cap fred per tornar a trobar les bones sensacions sobre el parquet. Eren els minuts dels locals i ho confirmaven amb un triple (18 – 24). En aquest moment apareixia Adrià Duch per desencallar l’atac blau amb dos triples consecutius (21-30, tres minuts pel descans). Els dos equips es mostraven intensos al final de quart, que finalitzava amb avantatge per a l’Ibersol CBT (26-36).

Els vallencs tornaven a realitzar un bon inici de quart, reduint les diferències fins als 4 punts, fins que David Fernández anotava la primera cistella dels blaus en aquest tercer quart (30-39). Tot i això, els de Berni Álvarez no mostraven molta solidesa, oferint atacs tímids i unes defenses poc contundents. El partit entrava en una fase on se succeïen errors a banda i banda i, en aquest punt, cap dels dos conjunts assumia el control. Jaume Zanca s’erigia com la solució en l’anotació blava, aportant dos triples, i els tarragonins recuperaven el +11 (35-46). Dani Tugores anotava dos triples clau i la defensa començava a resultar més efectiva. L’equip de Berni finalitzava el quart 43 a 55 amb triple de Dani Fernández sobre la botzina.

L’Ibersol CBT allargava la bona dinàmica a l’inici de l’últim quart. La defensa esgotava la possessió de l’equip local i impedia que trobessin opcions clares d’atac. Adrià Duch, de tres, obria el camí per intentar tancar definitivament el partit (43-60, minut 4). El CB Valls no abaixava els braços però les idees que mostrava ja no tenien efecte contra un Ibersol CBT que, ara sí, anava directe a per la victòria. La diferència era ja insalvable, l’Ibersol CBT no mostrava cap flaquesa i finalitzava el partit amb un resultat de 52 a 69.