.

Es blaus, aquest cop de vermell, han suat per guanyat. Foto: CBT

L’Ibersol CBT visitava la pista del cuer, el CB Salt, amb baixes i jugadors tocats. Dani Fernández i Joan Güixens no jugarien el partit i Pape Mbaye era seriós dubte i Berni intentaria no utilitzar-lo si no era del tot necessari. Tot això complicava la visita a una pista a priori fàcil.

Berni va sortir amb un cinc inicial inèdit en tota la temporada. Les circumstàncies van obligar a sortir amb David Fernández, Dani Tugores, Adrià Duch, Jaume Zanca i Joan Sorolla.

I el partit no va començar gens be per l’Ibersol CBT que veia com el conjunt local, agafava el control del partit. Els jugadors tarragonins, estaven molt espessos en atac i amb una defensa que donava facilitats al conjunt gironí. Berni es va veure obligat a posar en pista a Ferran Torres i a començar a donar rotacions per intentar canviar la dinàmica del partit, però el conjunt local seguia controlant el partit. Al final dels primers deu minuts es va arribar amb 20-14.

Les coses no van canviar massa durant els primers minuts del segon quart. Salt controlava plenament el partit. Berni amb la segona falta personal de Ferran va forçar la situació i va fer entrar a Pape Mbaye. Van ser un minuts on la diferència en el marcador es va retallar fins a tres punts, 24-21.

Berni demanava desesperadament als seus jugadors que controlessin el rebot defensiu. Era la clau. Una cistella de Dani Tugores va posar el partit en un mocador, 26-25. Semblava que l’Ibersol CBT podria capgirar el partit, però no va ser així. El conjunt local va aguantar la reacció tarragonina. Només un triple d’Adrià Duch en el darrer segon va permetre maquillar el marcador al descans, 37-34.

Tota l’artilleria sobre la pista

A l’inici del tercer quart, Berni posava tota l’artilleria sobre la pista, però el conjunt local seguia controlant el partit. Durant els primers minuts, els locals van aconseguir aplicar la diferència en el marcador fins els vuit punts, 45-37.

L’equip necessitava un referent. Ferran Torres estava molt desencertat i això ho notava l’equip. Cada cop que el partit s’igualava, el conjunt local reaccionava i tornava a aplicar la diferència per sobre dels cinc punts.

Semblava que el conjunt local tancaria el tercer quart controlant el marcador, però no comptava amb l’aparació d’Adrià Duch. Dos triples del jugador castellonenc durant el darrer minut va capgirar el marcador, arribant-se al final del tercer quart amb 52-53.

Començava el darrers deu minuts. Tot indicava que el partit arribaria igualat fins el final. Quart va tornar a posar-se per davant en el marcador. Amb quatre punts de diferència en el marcador pel CB Salt, 57-53, els dos equips van estar més de tres minuts sense anotar. Quedaven poc més de quatre minuts. Ferran Torres amb un dos més ú va desfer el bloqueig anotador. El partit es tornava a igualar i Adrià Duch amb una penetració va tornar a posar a l’Ibersol CBT per davant 57-58.

El partit entrava en els darrers tres minuts. Els dos equips van estar una atacs intercanviant cistelles. A poc més de dos minuts pel final el conjunt local va tornar a ampliar la diferència a quatre punts, 64-60.

A base de tirs lliures l’Ibersol CBT va aconseguir retallar les diferències fins arribar als darrers vuit segons un sol punt per sota i pilota. Dani Tugores va estar a punt de perdre la pilota, però per allí estava Torres que la va agafar i a dos segons del final, amb una esmaixada va posar el marcador en el definitiu 64-65. En el darrer atac el conjunt local no va poder fer cistella.