.

Imatge del mercat medieval de l'Hospitalet de l'Infant. Foto: Viulafesta.cat

Imatge del mercat medieval de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Viulafesta.cat

El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant, que se celebra el primer cap de setmana de setembre, arriba a la seva edició número XXI convertit en una de les activitats més esperades i consolidades del calendari d’estiu del municipi.

Durant tres dies, al nucli antic del poble i al voltant de l’Hospital gòtic s’hi desplegaran un centenar de parades de productes d’artesania, alimentació d’elaboració tradicional o teràpies naturals entre altres. Per a les tres jornades de recreació històrica que se celebraran els dies 2, 3 i 4 de setembre, s’han preparat activitats molt diverses com cercaviles, espectacles de circ, música, exhibicions de falconeria i mostra d’oficis tradicionals així com un seguit de propostes lúdiques per als infants.

El Mercat s’inaugurarà el divendres dia 2 a les 7 de la tarda i es realitzarà la cloenda el diumenge 4 a les 22 hores amb el correfoc que anirà a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet amb el grup de tabalers i el Cavallet de Mar de Foment Cultural. Un dels actes centrals del cap de setmana és el sopar medieval amb l’espectacle “Cirkifoc” a la Plaça Berenguer d’Entença que tindrà lloc el dissabte dia 3 a les 22h. El preu del menú és de 12 euros els adults i 8 els infants fins als 12 anys, tot i que ja es poden adquirir els tiquets anticipadament amb un descompte de 2 euros a les oficines de Turisme de l’Hospitalet fins al 31 d’agost.

El 21è Mercat Medieval es complementarà amb una oferta gastronòmica que posaran a l’abast del públic diversos restaurants del municipi que han elaborat uns menús medievals amb preus que van dels 12 fins als 25 euros.

Amb aquesta festa de recreació històrica, l’Hospitalet retorna a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer fundat per l’Infant Pere al 1344, es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble de l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta edició del Mercat Medieval pren especial protagonisme ja que precisament aquest estiu ha reobert al públic l’antic Hospital, el monument més emblemàtic del nucli i el més important testimoni de la seva llarga història.