.

La presentació de l’acte ha tingut lloc a la Sala Infant Pere del Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer.

L’Hospitalet de l’Infant acollirà la 4a Nit del Comerç – Comarques tarragonines el proper dissabte 20 d’octubre, a partir de les 20.30 hores. Dels detalls d’aquest esdeveniment organitzat per la Confederació d’Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques Tarragonines (CECOSECT), amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la col·laboració de diverses entitats, han parlat aquest dimecres 10 d’octubre, el secretari de la CECOSECT, Marcel Folch; l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i la presidenta de l’ Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i de la Vall de Llors i vicepresidenta de la CECOSECT, Maria José Gómez, en la presentació de l’acte que ha tingut lloc a la Sala Infant Pere del Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer.

Tal com s’hi ha explicat, la Sala Infant Pere de l’Hospitalet, precisament, serà l’escenari de la primera part de l’esdeveniment, més institucional, consistent en el lliurament dels deu Premis CECOSECT i dels tres Premis Rafael Tatay que s’atorgaran enguany. I la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, de la segona part, més lúdica, consistent en un sopar.

En aquesta edició, hi participaran associacions de botiguers o comerciants de les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà i Tarragonès; i, com a novetat, hi haurà representants de les comarques del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre. Cadascuna de les associacions participants, adherides a la CECOSECT, lliuraran un únic guardó a un establiment del seu àmbit territorial, que compleixi els requisits inclosos en les bases dels Premis CECOSECT. Amb aquests premis, es reconeixerà l’excel·lència comercial d’aquells establiments del sector del comerç i serveis per la seva trajectòria laboral i la implicació en el món associatiu.

La Confederació, per la seva banda, entregarà tres guardons com a reconeixement a aquelles persones, entitats o institucions  que, de manera especial, hagin col·laborat amb el comerç  i en el seu teixit associatiu i que, en definitiva, treballin pel bé del prestigi del comerç de les nostres comarques. Aquests guardons s’emmarquen dins de la categoria Premis Rafael Tatay, en homenatge a una de les persones que més van influir en el món associatiu comercial del Camp de Tarragona.

La 4a Nit del Comerç-Comarques Tarragonines aplegarà unes 150 persones, segons ha explicat el secretari de la CECOSECT, Marcel Folch. L’acte institucional estarà presidit pel secretari del Departament d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer; i també anirà a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; del regidor d’Empresa, Comerç i Energia, Miguel Ángel Garcés; del president de la CECOSECT, Ferran Milà; i de la presidenta de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i vicepresidenta de la CECOSECT, Maria José Gómez. Entre les autoritats que fins al moment també han confirmat la seva assistència a l’acte hi ha el secretari de l’Agrupació de Botiguers de Catalunya, Emiliano Maroto.

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, ha afirmat que el fet que l’Hospitalet de l’Infant aculli la Nit del Comerç de les comarques tarragonines servirà per “promocionar el municipi i per posar en valor el comerç local” i “alhora per generar un espai de trobada i de reflexió sobre el present i futur del comerç de proximitat”. “El nostre objectiu és que Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant sigui un espai reconegut pel seu dinamisme comercial i per aconseguir-lo, estem duent a terme diferents accions com ara col·laborar amb entitats supramunicipals del sector, escoltar les aportacions dels diferents agents del territori, i treballar amb els comerciants del municipi per desenvolupar el pla de dinamització comercial que vam posar en marxa”, ha afegit l’alcalde.

La presidenta de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, Maria José Gómez, per la seva banda, ha agraït a l’Ajuntament que acceptés la proposta de l’entitat que l’Hospitalet de l’Infant fos l’escenari d’aquest esdeveniment i que hagi col·laborat amb la CECOSECT per fer-ho possible. També ha dit que aquest acte serà una “bona ocasió per reivindicar el paper dels petits comerciants i els beneficis que té el comerç local per a l’economia local, com a generador de llocs de treball; i per a la societat, perquè afavoreix la convivència i la interacció”.