.

.

TOTS 21


Hospital Sociosanitari Francolí

Hospital Sociosanitari Francolí

L’Hospital Sociosanitari Francolí, gestionat per l’empresa pública Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS) acollirà del 10 al 13 de desembre la setmana de difusió de les malalties neurodegeneratives, amb la col·laboració de diverses associacions de la província de Tarragona.

La setmana de difusió de les malalties neurodegeneratives neix amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania la realitat de malalties com el Parkinson, l’Alzheimer, l’Esclerosi Múltiple i l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, la importància del diagnòstic precoç, les teràpies que alenteixen els símptomes, solucions que millorin la qualitat de vida d’aquests pacients i alhora conèixer la visió i les ajudes que les associacions poden oferir.

La primera de les sessions es farà el dimarts 10 de desembre a les 11 hores i anirà a càrrec d’Elisabeth Pedret, presidenta de l’Associació Tàrraco Salut; que explicarà l’actuació de l’associació de voluntaris en l’acompanyament en aquest tipus de malalts tant per millorar la qualitat de vida dels pacients com dels familiars.

La segona sessió anirà a càrrec de Jaume Solé, president de l’associació de Malalts d’Alzheimer de Tarragona i es farà el dimecres 11 de desembre a les 11 hores.

El dia 12 a les 11 hores la Sra. Cori Solé, terapeuta i docent de l’àrea sociosanitària en representació de l’Associació de Parkinson de les Comarques de Tarragona impartirà la sessió Parkinson, tractaments amb teràpies alternatives.

Per últim, el dia 13 a les 12 hores el Dr. Jordi Batlle, metge neuròleg de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de la Fundació a Tarragona i la Sra. Teresa Campanera Gatell, presidenta d’Esclerosi Múltiple Associació de Tarragona i membre del Patronat de la FEM impartiran la sessió d’Esclerosi Múltiple que tancarà la programació de la setmana de difusió de les Malalties Neurodegeneratives.

Amb aquestes sessions GiPSS pretén impulsar un projecte de salut comunitària i social a Tarragona, promovent la participació de diferents agents per tractar i reflexionar sobre els reptes de la salut actuals, a més de sensibilitzar la població amb la 22ena edició de La Marató de TV3 del pròxim 15 de desembre.