.

.

TOTS 21


Foto del Dia Internacional del Nen Prematur

Foto del Dia Internacional del Nen Prematur

El passat dijous 14 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Nen Prematur, el Servei de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i l’associació “Som Prematurs” van fer una festa amb activitats per donar suport i acompanyament a pares i familiars amb nens i nenes prematurs, durant l’estada hospitalària dels seus nadons.

Al vestíbul de l’hospital es va posar una taula amb els calendaris solidaris, fotografies, mitjonets i materials de l’associació. També es va fer un enlairament de globus biodegradables davant del centre sanitari. Per la tarda, a la planta de pediatria, en Jordi i la Laia ens van explicar la seva experiència que els van fer escriure el conte “La Mariona i la capseta màgica”, relat que mostra la lluita d’aquests pares per fer front al naixement del seu nadó amb 28 setmanes de gestació. La festa va acabar amb un berenar.

L’Hospital Joan XXIII és el centre sanitari de referència de la província de Tarragona en nadons prematurs, amb una UCI neonatal que, actualment, pot atendre i aconseguir que se’n surtin prematurs amb 22 o 23 setmanes de gestació. L’Hospital Joan XXIII obre les portes a les famílies per a que puguin viure el procés de recuperació del seu nadó diàriament, les 24 hores del dia. El passat any 2018, la UCI neonatal del Joan XXIII va atendre a 347 nadons prematurs.

L’ICS Camp de Tarragona i Som Prematurs van signar una acord fa aproximadament un any amb el que col·laboren en projectes d’investigació i recerca, en la difusió, sensibilització i obtenció de recursos, en donar suport logístic, emocional i d’acompanyament als pares i mares amb nadons prematurs, assessorament i formació a les famílies, entre d’altres.