.

L'Home dels Nassos a la seva entrada a l'Ajuntament Foto:Tarragona21

L’Home dels Nassos a la seva entrada a l’Ajuntament Foto:Tarragona21

– Un Nano! criden els més petits. Feina dels pares d’explicar que el que estan veient pels carrers de Tarragona no és el tradicional Nan de festa major sinó L’Home del Nassos. Després ja venen les preguntes de perquè es diu “Home dels Nassos”, les explicacions estiren de tòpic i de frase feta “L’Home dels Nassos té tants nassos com dies té l’any” i per això el dia de Cap d’Any només té un nas.

Arribada de l'Home dels Nassos a la Plaça de la Font Foto:Tarragona21

Arribada de l’Home dels Nassos a la Plaça de la Font Foto:Tarragona21

Amb les explicacions més o menys enteses, els nens han estat un cop més els principals protagonistes del passeig que cada 31 de desembre fa L’Home dels Nassos pels carrers de Tarragona.

A coll dels seus pares o corrent pels carrers de la part alta seguint la comitiva, els més petits han observat entusiasmats com un personatge estrafulari els donava caramels.

Puntual com és habitual, la comitiva, ha iniciat el seu recorregut al Pla de la Seu fins a l’Ajuntament on ha saludat des del balcó de l’Ajuntament acompanyat per les autoritats locals. L’arribada a la Plaça de la Font s’ha convertit en una rebuda multitudinària de canalla a les espatlles dels seus pares que demanaven els caramels que més tard s’han llençat des del balcó.

Més tard la també ja tradicional visita al Parc de Nadal ha tancat el matí més atrafagat de l’any per l’Home dels Nassos.

Quim P. Casadesús

La comitiva al carrer major Foto:Tarragona21

La comitiva al carrer major Foto:Tarragona21