.

L'Home dels Nassos.  Foto: Flickr

L'Home dels Nassos. Foto: Flickr

Com marca la tradició, aquest dimarts 31 desembre, últim dia de l’any, farà la seva aparició l’Home dels Nassos, amb tants nassos com dies li queden a l’any tot saludant als infants allí presents.

Sortirà a les 12h des de l’interior de la Casa Balcells al Pla de la Seu, pujarà al seu carruatge i tot seguit es dirigirà des de la Part Alta fins a l’Ajuntament, on pujarà i sortirà al balcó principal a saludar i llençar caramels.

Continuarà el seu recorregut fins a la Part Baixa on visitarà un any més a tots els nens del Parc Infantil de Nadal al Recinte Fital. Finalment  acabarà el seu recorregut al Moll de Costa on visitarà l’exposició commemorativa del centenari de la Cavalcada de Reis.

Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglésias, Merceria, Cols, Major, La Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, Recinte Firal, Reial, Serrallo i Moll de Costa.

L’Home dels Nassos és un personatge mitològic català que té tants nassos com dies té l’any. Només se’l pot veure, però, el 31 de desembre o cap d’any. En fer-se visible només el darrer dia de l’any, el personatge mitològic té, com tots els humans, un sol nas, i per tant, pot ser qualsevol persona.

Tradicionalment, se sol explicar a la mainada que en aquest dia surt l’Home dels Nassos, una persona que té tants nassos com dies té l’any. Se’ls hi explica de tal forma que els nens s’imaginen un personatge estrafolari amb 365 nassos a la cara, sense pensar que el 31 de desembre a l’any li queda només un dia per acabar i per tant du un nas. Per arrodonir la broma, se solia dir als nens que se l’acabava de veure passar per algun carrer proper, per tal que correguessin a veure si el podien trobar.