.

L'home dels nassos tornarà a sortir pels carrers de Tarragona el darrer dia de l'any. Foto:Tarragona21

L’home dels nassos tornarà a sortir pels carrers de Tarragona el darrer dia de l’any. Foto:Tarragona21

El dia 31 de desembre les tradicions acostumen a guanyar la partida a les novetats i la celebració del darrer dia de l’any manté marcats rituals que són gairebé obligatoris a Tarragona.
La sortida de l’home dels nassos, el bany a la platja del Miracle o la cursa de Sant Silvestre ja són tres d’aquestes tradicions que pocs tarragonins es perden.
L’home del nassos sortirà un any més el pròxim dimecres a partir de les dotze del migdia des del pla de la Seu i recorrerà diferents carreres de la Part Alta fins arribar a l’Ajuntament, durant el recorregut l’home dels nassos repartirà caramels pels més petits. Diu la tradició que l’home té els mateixos nassos que dies té l’any.
Un any més també visitarà el Parc de Nadal un cop surti des de la plaça de la Font cap a la Rambla Nova, carrer unió i part baixa de la ciutat.
Aquest any però les tradicions s’acompanyaran del nou espectacle per acabar l’any que es farà al pla de la Seu. L’Espanta-sogres celebra la seva segona edició per començar l’any des de Tarragona i fer les dotze campanades des de la Catedral de Tarragona. Com ja va fer l’any passat, un mapping projectat sobre la façana principal de la catedral donarà la benviguda aquest cop al 2016 a Tarragona.
Aquest cop a més a més l’espanta-sogres es podrà veure a tot Catalunya en directe mitjançant els canals de la Xarxa de Televisions Locals i a Tarragona a Tac12.