.

Dibuix d’un projecte de contre comercial de Ten Brinke a Madrid

El fiasco d’IKEA ja té substitut. Es tracta de l’empresa holandesa Ten Brinke, que té en ment desenvolupar un gran centre comercial i residencial al Pla Parcial 10 (PP10), entre l’Anella Mediterrània i la carretera de Reus (T-11). L’operació podria sumar 14 milions d’euros. L’alternativa refusada és l’espanyola Bogaris

La decisió de l’aposta per l’empresa holandesa l’ha pres la junta de propietaris dels terrenys, que s’ha reunit aquesta tarda a Tarragona per decantar-se per una de les dues ofertes possibles. Ara caldrà que la Generalitat concedeixi la llicència comercial perquè s’hi instal·li el centre comercial. Per part de l’Ajuntament, es preveu que tiri endavant la tramitació urbanística.

Com es recordarà, IKEA es va fer enrere de la instral·lació d’una gran superfície de la marca sueca de mobiiari per un canvi gobal de la seva estratègia comercial, fet que va provocar un gran desencís a l’Ajuntament. El projecte preveia també l’edifició d’habitatges, de manera que tot l’entorn nord de Campclar quedaria relligat amb l’Anella Mediterrània, zona residencial i centre comercial.

Ten Brinke es dedica a cercar emplaçaments per desenvolupar projectes comercials i residencials. Per això, busca contínuament ubicacions als Països Baixos, Alemanya, Espanya, Bèlgica i Grècia.

Amb 700 milions d’euros de facturació anual, dispsoa de 700 treballadors i des de 2008 ha dedit apostar fortament per invertir a Espanya. En aqueta etapa ha desenvolupat el Parc Comercial Arambol a Palencia i nombrosos projectes per a supermercats (Aldi, Lidl, Mercadona,…) i mitjanes comercials (Aki, Kiabi, Mc Donald´s, Merkal, Worten…).