.

L’exposició de Josefa Tolrà, al Tinglado 2 del Moll de Costa del port de Tarragona. Foto: Cedida

L’exposició de Josefa Tolrà, al Tinglado 2 del Moll de Costa del port de Tarragona. Foto: Cedida

Més de 2000 persones han visitat, en els darrers dos mesos l’exposició d’art contemporani ‘Josefa Tolrà, mèdium i artista’ presentada al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

El passat dia 6 de maig es va inaugurar aquesta exposició. L’acte d’inauguració va ser un èxit d’assistència amb gairebé 300 persones que van poder contemplar una obra trencadora per la seva singularitat de treball que relaciona l’art i l’ocult de l’avantguarda contemporània.

La bona acceptació de l’obra va fer que s’organitzés, el passat 19 de maig, una visita guiada on va participar un nombrós grup de persones. Persones que van poder gaudir d’explicacions i relats transmesos per la reconeguda comissària de l’exposició, Pilar Bonet.

Des del Fons d’Art del Port de Tarragona es va treballar per poder portar l’obra d’aquesta artista catalana autodidacta que començà a dibuixar i escriure quan tenia 60 anys. Pepeta, com li deia la seva família ho va fer sense desig de notorietat i lluny del món acadèmic.

La mostra presenta diferents tècniques com brodar, dibuixar i escriure que van esdevenir un antídot i teràpia contra la tristesa per la pèrdua dels seus dos fills. Josefa Tolrà fou una mèdium catalana, coneguda pels seus treballs dissenyats en aquest moment de trànsit.

La seva obra forma part de tres museus internacionals d’art contemporani i una col·lecció de dibuixos serà integrada al fons del Museu del Prado a Madrid.

L’exposició a Tarragona romandrà oberta fins el proper 24 de juliol al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona, una oportunitat per intentar analitzar, interpretar i explorar una representació innovadora.