.

.

TOTS 21


Alex Arenas. Foto: URV

Alex Arenas, l’expert de la URV en càlcul matemàtic de la incidència del coronavirus, alerta que és molt probable que la setmana que ve veiem descendir la corba d’incidència i així ‘no hem de baixar la guàrdia, sobretot aquells que es vegin obligats a abandonar el confinament per a tornar al seu treball ràpid. Profilaxi física: màscara (casolana) i guants, pel bé de tots’.

En un seguit de tuits publicats, Arenas, director del grup de recerca Alephsys Lab de la URV, aconsella sobre el perill de desconfinament. Això, diu que ‘en una setmana les mesures de restricció de mobilitat laboral es començaran a relaxar necessàriament. Milers de persones tornaran a la seva activitat i encara no disposem de mesures de protecció reals efectives contra el virus’. Arenas insta, ‘des del meu humil coneixement’, a totes les autoritats ‘a alertar a la població perquè eviti anar a “pit descobert”’.

Demana que ‘cada màscara (pot ser casolana, atès que no hi ha oferta) és una protecció indispensable per a rebaixar la infectivitat d’un mateix cap als altres. És a dir que si tots les portem tots ens protegim els uns als altres. Ningú pot saber amb certesa si està sa’.

També demana ‘evitar les aglomeracions en transport públic, serveis, etc. No caiguem en l’error de la normalitat, res és normal aquests dies’. Finalment, reclama que ‘entrem a la feina de manera escalonada, la vida val més que la puntualitat’.

Mayo Lorda