.

Una gentada es va reunir la tarda-nit a la Fira. Foto: Cedida

L’estand del Celler Coma d’en Bonet, de Gandesa. Foto: Tots21

Gisela Mira, de Costers del Priorat. Foto: Tots21

Cues matinals en la venda de tiquets. Foto: Tots21

Al mig i a la dreta, Sílvia Virgili i el seu fill Isidre Garcia, del forn Virgili. Foto: Tots21

La Pobla de Montornès ha viscut el dissabte una exitosa primera edició de la Fira del Vi, amb la presència de set bodegues de diverses denominacions d’origen de les comarques de Tarragona i de Lleida, i el forn Virgili, de la mateixa localitat, una experiència que es tornarà a viure l’any que ve donada l’elevada resposta del públic, han indicat a Tots21 l’alcalde, Francesc Larios, i els seus promotors, Mònica Soriano i Xavier Sardà. Han estat 350 les copes servides durant la jornada i més de 1.000 les consumicions fetes.

Ja des del matí s’ha vist a la plaça de la Bassa, lloc de celebració, que el públic respondria a una aposta vinícola única a la zona del Baix Gaià, amb gent vinguda dels municipis del voltant.

Cellers com el de Coma d’en Bonet, de Gandesa -la Terra Alta-, comandat a l’estand per Pepe Fuster, que oferia vins ecològics de les firmes Dardel i Prohom, des dels més bàsics als més elaborats. O Costers del Priorat, del Molar, una DOQ de la zona, rere el mostrador de la qual es trobava Gisela Mira, mostraven la satisfacció per l’èxit de la nova proposta.

Les bodegues que han vingut a la Fira han estat Bodega +9, de Vins Baix Gaià -DO Tarragona-; Celler Coma d’en Bonet -Gandesa, DO Terra Alta-; Costers del Priorat -Bellmunt, DO Priorat-; Cellers Unió -Els Guiamets, DO Montsant-, Forns Raventós -La Granada del Penedès, DO Penedès-; Bodega Costers del Sió -DO Costers del Segre, Agramunt- i Adernats -Nulles, DO Tarragona-. El preu del tiquet s’ha situar en dos euros, molt assequible, i el de la copa de vi, en quatre.

També hi ha assistit el forn Virgili, quatre generacions de forners de llenya, que comandats a la Fira per Sílvia Virgili i el seu fill Ismael Garcia, oferien productes de dolç i de salat. Ja queden pocs forns de llenya i el seu assortiment el formaven l’empanada de tonyina, de pollastre i de samfaïna, panedons d’espinacs i coca d’espinacs, mentre que al dolç tenien pastes de poma, llacets, coca de llardons, coca de xocolata, de cavell d’àngel i una coca creada pel padrí de la Sílvia, Anton Olivé.

Ha amanit musicalment la tarda el grup tarragoní El Último Vinilo, especialitzat en versions de pop/rock.

J. Garcia