.

Imatge d'arxiu dels Jutjats de Reus que porten el cas Innova.

Imatge d'arxiu dels Jutjats de Reus que porten el cas Innova.

El jutje que instrueix el cas Innova, Diego Álvarez de Juan, ha citat a declarar Ester Ventura per la peça principal del mateix que estudia el presumpte pagament irregular de factures a l’exdirector general del CatSalut, Carles Manté, com a assessor d’Innova quan Josep Prat n’era el director general. Segons ha pogut saber Reusdigital, Ventura s’ha defensat de les acusacions limitant el seu rol en la direcció financera d’Innova, al·legant que no intervenia en el pagament de factures.

En els deu anys que Ventura va exercir de directora econòmico-financera del hòlding municipal, de 2002 a 2012, les seves tasques es van centrar, segons ha detallat, en comptabilitzar la facturació d’Innova a l’espera que un càrrec superior en donés la conformitat. En aquest punt de la declaració, Ventura ha assenyalat que els responsables dels treballs encarregats eren qui havien de donar conformitat dels pagaments.

L’exdirectora financera d’Innova s’ha desmarcat de qualsevol responsabilitat última en la firma per autoritzar els pagaments d’Innova. Una autorització que ha atribuït a Josep Prat. La mateixa Ventura ha afegit que els únics responsables de donar conformitat a les factures que gestionava Innova serien el mateix Prat i els consellers delegats del hòlding.

L’origen dels diners de Manté

Un dels temes que s’han tractat en la declaració de Ventura és la procedència dels diners que van servir per pagar a Carles Manté. En concret, un dels lletrats ha interpel·lat Ventura sobre sí a Manté se’l va pagar amb diner públic o privat. Una qüestió que Ventura ha esquivat respondre justificant que els diners de la societat eren públics i privats, i per tant no se’n podria discernir l’origen.

Acollint-se al dret que té com a imputada, Ventura s’ha negat a respondre a les preguntes de l’acusació popular, de la CUP i d’AraReus; no obstant, sí que ha donat resposta a les preguntes dels serveis jurídics de l’Ajuntament i de la fiscalia.

Tracte de favor per Ventura

Ventura ha esquivat els mitjans de comunicació concentrats a les portes dels Jutjats de Reus, tant en la seva entrada com en la seva sortida. A diferència de tots els imputats i testimonis citats a declarar fins al moment, Ventura ha estat l’única en entrar i sortir per la rampa d’aparcament dels jutjats. En un primer moment, el jutge hauria denegat la petició de Ventura d’abandonar les dependències judicials per aquesta zona indicant-li que sortís per l’accés principal (on l’esperaven els mitjans), però finalment el jutge hauria cedit a les peticions de la imputada pel cas Innova.

Reusdigital/Grup de Diaris Digitals de Catalunya