.

.

TOTS 21


Teodor Fuster, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’exalcalde de Creixell Teo Fuster -aleshores al PP- ha estat condemnat a sis anys d’inhabilitació per a càrrec públic per prevaricació en una sentència del Jutjat del penal número 4 de Tarragona emesa el passat 14 de maig. La sentència considera provat “un delicte continuat de prevaricació” i situa l’exalcalde com a “autor material” dels fets, segons la sentència a què ha tingut accés Tots21.

La sentència afirma que en la seva etapa d’alcalde -2007-2011- es van fer contractes de personal sense partida pressupostària, sense publicitat i sense concurrència de candidats. A tal fi es va presentar l’any 2010 una denúncia davant l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Prèviament, s’havia acusat el regidor de Recursos Humans Josep Maria Pascual d’aquest delicte. Pascual va morir el 30 de juny de 2021 i aleshores es va arxivar la causa contra ell. Aleshores s’actuà contra Fuster, de qui s’assenyala que queda provat que dictà diversos decrets de contractació de personal per sí o mitjançant delegació de l’àrea de Recursos Humans en el regidor Pascual, contractes que es feien “sese complir les normes essencials de contractació i amb infracció dels principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat”.

En el text s’afirma que entre 2007 i 2011 dictà fins a 171 decrets en els que el secretari-interventor informà desfavorablement la contractació perquè el lloc de treball no estava inclòs a la plantilla de personal de l’Ajuntament, perquè no estava dotat pressupostàriament o per mala contractació d’agents de la Policia Local. Fuster al.legà que de la contractació se n’encarregava el regidor, que ell desconeixia els detalls ni si hi havia informe favorable o no. Nombrosos testimonis van desfilar en el judici, aixi com regidors que havien denunciat el cas.

Fuster forma part de la llista de Valents en les eleccions municipals d’aquest diumenge a Creixell. Concretament, tanca la llista amb el número 11.

J. Garcia