.

.

TOTS 21


L'empresa li finança la matrícula al Màster en Enginyeria Química i un període de pràctiques

L’empresa li finança la matrícula al Màster en Enginyeria Química i un període de pràctiques

Sadaf Davari ha estat l’estudiant guanyadora de la quarta edició del Premi Work Experience de l’empresa BASF SONATRACH PropanChem S.A. L’empresa li finança els estudis del Màster en Enginyeria Química i, a més, li permet fer les pràctiques professionals i el treball de fi de màster a les seves instal·lacions. El projecte del treball està basat en un cas real en els àmbits de processos, tecnologia i gestió d’actius.

La companyia química col·labora amb la URV, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ), amb el premi Work Experience per promocionar els estudis d’Enginyeria Química i reconèixer i promoure el desenvolupament del talent en aquest àmbit. Com a part d’aquest acord, l’empresa i l’ETSEQ han atorgat el Premi Work Experience a l’enginyera química per la Universitat Islamic Azad (Irán) Sadaf Davari, a la qual la companyia finança els seus estudis del Màster en Enginyeria Química que ja ha iniciat.

La guanyadora de la quarta edició d’aquest premi va rebre el guardó de mans de Josep Maria Chillida, gerent de BASF SONATRACH PropanChem S.A i professor associat de l’ETSEQ des de fa més de dues dècades. A l’acte, que es va fer el 8 de març a la seu social de l’empresa, van assistir-hi John Style, vicerector d’Internacionalització; Josep Bonet, director de l’ETSEQ, i Allan Mackie, sots-director de l’ETSEQ.

La importància de la participació en l’empresa és una part essencial per a la projecció dels estudiants d’enginyeria química. Josep Maria Chillida descriu la relació entre universitat i empresa com una simbiosi perfecta per al món empresarial ja que les empreses es poden nodrir de titulats superiors molt competents que procedeixen directament de la universitat.

BASF SONATRACH PropanChem S.A. és una Joint Venture entre BASF, amb el 51% del capital, i l’empresa estatal argelina de petroli i gas SONATRACH, que té el 49% restant. Es va constituir l’any 2000 per construir i dur a terme l’operació d’una planta de deshidrogenació de propà per a la producció de propilè. La instal·lació té una capacitat productiva de 350.000 tones anuals de propilè que són subministrades a Basell Poliolefines Ibèrica, empresa del grup LyondellBasell productora de polipropilè. El propà necessari per a la producció del propilè es importat a través de SONATRACH des d’Algèria.

L’ETSEQ de la URV és un dels centres universitaris de referència en l’àmbit acadèmic, empresarial i de recerca en enginyeria química. Ofereix un mètode docent professionalitzador, basat en la pràctica de l’enginyeria des del primer curs així com una forta vinculació amb el teixit industrial, que facilita la incorporació dels graduats i màsters al teixit laboral tant del nostre país com de tot Europa. Els graus de l’ETSEQ i el Màster en Enginyeria Química estan en procés d’acreditació internacional EURACE.