.

  La programació, que enguany arriba a la 35a edició, ofereix 65 activitats i 2.000 places adreçades persones entre els 12 i els 35 anys


La programació, que enguany arriba a la 35a edició, ofereix 65 activitats i 2.000 places adreçades persones entre els 12 i els 35 anys

La 35a edició de l’Estiu Tarragonajove compta amb 2.000 places formatives per, entre d’altres, observar les estrelles des de l’àmfiteatre de la ciutat, realitzar enigmes nocturs inspirats en Leonardo Da Vinci o endinsar-se en la comunicació social i creativa. La programació, presentada públicament aquest dimarts en roda de premsa, ofereix 65 activitats dirigides a joves d’entre 12 i 35 anys, de les quals el 70% són novetats respecte les edicions antteriors.

La programació de l’Estiu Tarragonajove es complementa amb les 40 representacions i les dues exposicions del Festival Sota la Palmera, presentades la primera setmana de maig. En total, doncs, la Conselleria de Joventut ofereix per a aquest estiu 107 activitats.

Entre les activitats, que es divideixen en deu àmbits temàtics, destaquen:

 • Les sessions d’observació astronòmica que Carlos Uriarte oferirà des de l’arena de l’amfiteatre durant tres nits de juliol, coincidint amb el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la lluna.
 • La sessió formativa que el showman i monologuista Toni Cano, amb gran seguiment a la xarxa, oferirà el 18 de juliol sobre “Les 12 claus de l’humor!”
 • Els consells per triomfar fent vídeos a Internet que explicarà el 24 de juliol Roc Massaguer, més conegut a Internet com @outconsumer, on gaudeix de prop de 800.000 suscriptors en el seu canal de Youtube.
 • La segona temporada de la sèrie d’enigmes nocturns Els irregulars de Pilon’s Street se centrarà en la commemoració del 500 aniversari de la mort de Leonardo da Vinci.
 • A l’àmbit de Casals Setmanals, que enguany compta amb deu propostes, una de les novetats destacades d’enguany arribarà sota la coordinació de Fetitxe13 per, en cinc sessions intenstives, submergir-se en el món del hip-hop i la cultura urbana.
 • A l’àmbit Teatre i Dansa, l’Estudi de Música imparteix un taller, d’una setmana de durada, per apropoar-se al teatre musical.
 • A l’àmbit Música, els més curiosos podran realitzar les primeres sessions per descobrir instruments com l’ukelele i el handpan.
 • A l’àmbit Idiomes i Comunicació, Íngrid Guardiola demostrarà que el coneixement de l’anglès pot ser una bona base per atrevir-se a estudiar alemany.
 • A l’àmbit Circ i Màgia, la pallasa i pedagoga Merce 8A oferirà el monogràfic Un bon clown al dematí.
 • A l’àmbit Arts Plàstiques i Visuals, la introducció al Visual Thinking (pensament visual) que oferirà Maria Batet.
 • A l’àmbit Caixa d’Eines, Habilitats Socials i Personals, les tres píndoles Però… què dius? que el Far Cooperatiu ofereix per explicar quines eines fa servir la ciutadania per comunicar-se i com sobreviure en l’actual panorama d’allau informatiu.

La confecció de la programació ha intentat tenir en compte les preferències del jovent del territori, després que en els últims mesos s’hagin recollit i analitzant desenes de formularis amb propostes d’activitats. En total, 60 de les 65 activitats han estat proposades i cogestionades directament pels propis joves.

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha emfatitzat que “coincidint amb la 35a edició d’aquesta programació estival de joventut, Estiu Tarragonajove és enguany, més que mai, la principal agenda d’activitats per a joves de la ciutat, ja que reuneix una gran diversitat de propostes atractives des de diversos àmbits”.

La programació completa es pot consultar al web www.tarragonajove.org. Les inscripcions es poden realitzar a partir del dimarts 4 de juny a través del mateix web i, presencialment, a l’Oficina Jove del Tarragonès i a l’Espai Jove Kesse. Les persones que disposin del carnet TarragonaJove gaudiran de preus reduïts.