.

Imatge d'una de les propostes

Imatge d'una de les propostes

Des del passat 30 de juny, inici de la campanya Estiu TarragonaJove, els espais joves municipals, com també les seus de les entitats joves, empreses de serveis i els espais de carrer, han reunit més de 3.000 joves que han participat en algun dels cursos, tallers i actes programats de dilluns a dissabte. La proposta inicial es va presentar a finals de maig amb una oferta de 70 activitats, feta amb el suport de 35 entitats i col·lectius joves. Aquesta oferta s’ha incrementat durant el transcurs del cicle d’estiu amb dues reedicions més d’activitats que han generat més demanda de l’esperada.

Són els casos dels cursos de premonitors d’educació en el lleure i els tallers de tècniques d’estudi i aprenentatge. La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha destacat que “la bona acollida i l’èxit de participació de l’Estiu Tarragonajove constaten que les activitats programades s’ajusten a les necessitats dels joves, les de més èxit són les propostes formatives que milloren el desenvolupament personal i social i permeten espais de creació i expressió”.

Les activitats amb més volum d’assistència i acceptació per part dels joves participants, han estat l’escola de circ a l’Espai Jove la Palmera amb cinc sessions especialitzades impartides per la companyia Passabarret; els tallers de teatre musical i tècnica de veu “voicecraft” coprogramat amb l’Estudi de Música de Tarragona i impartit per Isabel Soriano i Raquel Esteve; la sessió monogràfica d’assessoria d’imatge personal a càrrec d’Aïda Plaissa; els grups d’iniciació a la gralla conduïts pel músic Albert Medina; els cursos de monitors i premonitors coorganitzats amb l’Escola de l’Esplai de Tarragona; els tallers d’escriptura creativa i literatura i cinema, coordinats per l’Escola de Lletres de Tarragona i impartits per Ingrid Ventura i Adrià Targa; el taller de dibuix amb sorra amb Txiqui Artworks; el casal de màgia “sense trampa ni cartró” tutoritzat per la Melanie Cacho; i el casal de teatre “el bagul de les 1000 cares” a càrrec de Joan Rioné de Genovesa Narratives Teatrals.

Una de les activitats realitzades

Una de les activitats realitzades

Els joves d’entre 12 i 17 anys els més participatius

La franja d’edat que més ha participat a l’Estiu TarragonaJove s’ha donat entre els 12 i els 17 anys, amb un 75% de l’ocupació de les places. És doncs la primera etapa de la joventut la que ha accedit més a les activitats d’estiu. Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, han estat 55 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies a la campanya Estiu TarragonaJove. La responsable de Joventut ha valorat: “molt positivament la tasca compartida a l’hora de programar accions i iniciatives lúdico-formatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu”

I ha afegit: “Aquest contingent de teixit associatiu i persones joves són el capital bàsic i essencial per tirar endavant un cicle d’activitats d’estiu que conviu amb moltes més propostes ciutadanes. El fet ha estat que 6 de cada 10 actes i activitats realitzades s’han programat tenint en compte la demanda dels joves i els col·lectius què els representen.”

La campanya Estiu TarragonaJove no finalitza fins el 12 de setembre. Encara resten pendents dos enigmes nocturns d’estiu en el marc de les festes Sant Magí i de Santa Tecla. El primer, “Obre la porta” tindrà lloc el proper 14 d’agost (21h) al Portal del Roser; i el segon, “Tarragona 1714”, tindrà lloc el 12 de setembre (21h) a l’entorn del Fortí de la Reina.

Totes aquestes activitats i més propostes d’estiu, es poden consultar i a la vegada, reservar places pel web www.tarragonajove.org o bé, presencialment visitant l’Espai Jove Kesse (c/ Sant Antoni Maria Claret 12-14, dt a ds, de 17 a 21h) fins el 23 d’agost.