.

La nacional 340 al seu pas per Mont-roig del Camp. Foto: Google

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat l’expedient d’informació pública i el traçat definitiu per incorporar l’N-340 al tram urbà de Mont-roig del Camp. El projecte compta amb un pressupost de 10,5 milions d’euros i preveu “humanitzar” el tram de la carretera nacional entre els quilòmetres 1133,2 i 1140,5 i l’autovia A-7, quilòmetre 1131,9.

El tràfic a l’N-340 “ha disminuït significativament” des de la posada en marxa de l’autovia fins a Altafulla i la gratuïtat dels peatges de l’autopista AP-7. El projecte preveu crear carrils per a vianants i bicicletes i un cop “humanitzada”, la travessia se cedirà a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, que en farà a conservació i manteniment.

El projecte preveu la redistribució de la secció actual amb la construcció de carrils per a bicicletes i vianants, i rotondes en punts estratègics. Aquests nous vials connectaran amb els existents als dos costats de l’A-7, amb una passarel·la sobre l’autovia, els ramals d’accés al Camí del Casalot i la via de tren, i un canal interceptor al costat muntanya de l’autovia. L’actuació es farà en una longitud 1.283 metres.

ACN