.

.

TOTS 21


Carles Falcón. Foto: Cedida

Aquest dilluns 15 de gener ha mort el pilot tarragoní Carles Falcón, víctima d’un accident al ral.li Dakar. L’equip mèdic ha confirmat que els danys neurològics causats per l’aturada cardiorespiratòria del moment de l’accident són irreversibles.

El pilot de motos ha mort als 45 anys després de patir un accident a la segona etapa del ral·li Dakar, el passat 7 de gener.

Just abans de començar el Ral·li Dakar 2024, el passat 30 de novembre, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i el conseller d’Esports, Berni Álvarez, havien rebut a l’Ajuntament a Falcón i els altres dos pilots també tarragonins participants al Ral·li Dakar 2024: Marcel Quirós i Matías Rodríguez.

Segons ha explicat el conseller d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, “des del mateix dia de l’accident, el Consistori ha estat en contacte directe amb l’equip de Falcón per interessar-se pel seu estat de salut fins conèixer avui la tràgica noticia de la seva mort”.

Des de l’organització s’ha destacat que el Carles “era una persona somrient, sempre activa, que gaudia amb passió de tot el que feia, especialment les motos. Ens ha deixat fent alguna cosa que era el seu somni, córrer el Dakar. Estava gaudint, era feliç a sobre de la moto. Hem de recordar-ho pel somriure i per la felicitat que generava en tots”.

Enginyer informàtic de formació, instructor de motos i guia de viatges amb moto per passió. Són molts els que han après al seu costat. “Ensenyava amb paciència, energia i felicitat, feia que tots gaudissin de la moto. Això és el que ens ha deixat i mantindrem sempre amb nosaltres, tots els que hem estat a prop seu, família, amics, companys i supporters”, recorda el seu equip.

Viñuales: ‘L’esport tarragoní està de dol’

L’Ajuntament de Tarragona s’ha sumat també a les mostres de condol. L’alcalde, Rubén Viñuales, ha subratllat que Carles Falcón “ens ha regalat moments meravellosos. Trasllado el meu suport total als familiars, amics i a tot l’equip en uns moments tan tristos. L’esport tarragoní està de dol”.