.

El Carnaval a Roda

El Carnaval a Roda

La disbauxa, l’alegria, el color, la música i el confeti van omplir durant el proppassat cap de setmana els carrers de Roda de Berà, contagiats per l’esperit del Rei Carnestoltes. Divendres al matí els protagonistes van ser els més menuts, els petitons de la Llar d’Infants Municipal, que, acompanyats per les seves educadores i per familiars i amics, i disfressats de papallones, van realitzar una petita rua. La festa va acabar a la plaça del Mercat amb una batalla de confeti, amb la que els petits gaudeixen cada any.

La principal rua de la localitat va ser la de dissabte. Es va iniciar a dos quarts de vuit del vespre des del pàrquing de l’escola Salvador Espriu, i va continuar per alguns dels principals carrers del nucli urbà, enguany amb un nou itinerari, el qual va tenir molt bones crítiques entre els participants i els assistents a l’esdeveniment.

Disfresses a les portes de l'Ajuntament.

Disfresses a les portes de l'Ajuntament.

Tres carrosses i tres comparses van configurar la gran Rua de Carnaval, amb temàtiques diverses com ‘El Mar’, ‘Vaquers’, ‘El paradís’, els ‘Harlem Globetrotters’, o ‘Julietes’ van desfilar ballant al ritme dels últims èxits musicals. En arribar a la plaça de l’Ajuntament, el Rei Carnestoltes va pujar dalt del balcó consistorial i va oferir el seu pregó. A continuació, Cèlia Treserres, regidora de Festes, acompanyada per Sa Majestat va lliurar els premis als representants de tots els grups participants. Seguidament es va celebrar al Casino Municipal un sopar amb ball, organitzat pel bar del recinte.

Carnaval per a totes les edats.

Carnaval per a totes les edats.

Per posar fi al cap de setmana de Carnaval, diumenge a la tarda es va celebrar la rua infantil, amb la participació principal dels més petits que gaudeixen convertint-la en una batalla de confeti que finalitza en el Poliesportiu Municipal, on es va celebrar una festa infantil amb xocolatada i coca i el sorteig de regals.

Cal recordar que la festa no acaba aquí, i els actes de Carnaval continuaran el proper 5 de març, dimecres de cendra, amb l’enterrament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. L’acte s’iniciarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Sardana amb la vetlla d’en Carnestoltes, que es trobarà dins el Patronat Municipal. A continuació es durà a terme el seguici mortuori, sortint des del Patronat amb el fèretre.

El bàsquet americà, present al Carnaval de Roda.

El bàsquet americà, present al Carnaval de Roda.

El seguici sortirà des de la plaça de la Sardana i recorrerà els carrers Nou, Generalitat i Sant Isidre, per finalitzar a la plaça de la Sardana, on es farà lectura del testament del Rei Carnestoltes i es procedirà a la seva crema. Se servirà xocolata calenta per a tots aquells que vinguin disfressats. Aquest acte està organitzat pel Ball de Diables de Roda de Berà amb la col·laboració de l’Ajuntament.

/* JS para menú plegable móvil Divi */