.

Imatge recreada a la sala principal de l’Espai Llotja

El futur de l‘Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus ja que una definició força clara. El president de la corporació, Mario Besora, en la seva primera presentació davant la premsa, ha anunciat que amb una inversió d’1,1 milions d’euros es planteja “en un centre de promoció de la producció agroalimentària de qualitat, per tal que sigui la porta d’entrada i el km 0 per degustar i descobrir l’origen dels productes de Reus i el territori CambraReus (Baix Camp, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta i Conca de Barberà) a través d’un portafolis d’experiències turístiques memorables. En resum, un espai de coneixement, experiència, degustació i compra de producte local.”

Un Espai Llotja que sorprengui

D’altra banda, també es pretén modernitzar i actualitzar l’espai, tot generant un canvi que sorprengui els visitants. ll nou Espai Llotja també planteja un escenari multifuncional, amb una pantalla de leds gegant, un escenari per a presentacions i un altre per a showcookings. La priemra planta de la Llotja serà ampliada per fer activitats de presentació.

Mario Basora ha afirmat que aquest projecte “donarà la importància que té l’Espai Llotja davant del territori”. Així mateix, Basora ha expressat que “volem convertir la Llotja de Reus en un aparador de les comarques del territori CambraReus i de les seves denominacions d’origen i obrir-ho a la ciutadania i als turistes”. “L’objectiu és que es facin la idea de la grandesa de les comarques que conformen la Cambra de Reus”, ha conclòs.

Mario Besora, president de la Cambra de Comerç de Reus

A partir d’ara tocarà la tasca de buscar subvencions, via a la Diputació i als fons europeus Next Generation, però també es pot plantejar entre la iniciativa privada. La Cambra vol arrencar amb el projecte amb rapidesa, un projecte que s’executaria per fases, començant per les de menys cost -com tota l’àrea digital-, pendent de l’arribada dels fons. “El més important és començar a fer-ho, que sempre és el que costa més”, ha afirmat Besora.

La Cambra de Comerç de Reus ha realitzat aquest dimarts la tradicional trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació, la qual ha servit de presentació oficial i primera trobada en persona del president de la corporació amb els professionals de la comunicació que hi han assistit.

Durant la mateixa, el president de la Cambra ha exposat les seves impressions fruit de les primeres setmanes de mandat, ha fet balanç del darrer any d’activitat cameral i ha aprofitat per presentar un projecte inicial de remodelació de l’Espai Llotja.

Durant les qüestions dels periodistes, Mario Basora ha refermat l’objectiu de la Cambra de Comerç de Reus de potenciar el territori de les comarques que formen part de la corporació, així com de treballar a favor del seu teixit empresarial per tal de donar-los les màximes facilitats en els diversos àmbits on necessitin de l’assistència de la Cambra.

Mario Basora també ha fet esment d’un futur treball de les cambres de comerç de Reus, Tarragona, Valls i Tortosa per potenciar i crear sinergies de cara a la futura Regió Metropolitana del Camp de Tarragona en la qual, tal com ha explicat, “les cambres de comerç hi tenen molt a dir”. Aquest dimecres, Besora s’entrevistarà amb la presidenta de la Cambra de Comerç Tarragona, Laura Roigé.

El president de la Cambra de Comerç de Reus també ha recordat durant la trobada “la necessitat d’impulsar una Llei de Cambres a Catalunya”, posant l’accent en que es tracta de l’única comunitat autònoma que no en disposa, per assegurar el seu finançament. Així mateix, ha parlat dels Fons de Transició Nuclears, “una oportunitat pel territori que cal saber gestionar i que ha d’impulsar activitats enfocades en la diversificació econòmica, la transició verda i la creació de nous llocs de treball”.

Jaume Garcia