.

.

TOTS 21


Els campions de Sant Pere i Sant Pau

Els campions de Sant Pere i Sant Pau

Alumnes de l’Escola Sant Pere i Sant Pau, que formen l’equip Sant Bip i Sant Bop 4.0, s’han endut el premi a la cortesia de la First Lego League de Tarragona celebrada aquest dissabte a les instal·lacions de firaReus.

Els escolars han estat preparant aquesta activitat en el marc de l’extra-escolar de Robòtica, promuguda des de l’AMPA de l’Escola Sant Pere i Sant Pau, des de fa quatre cursos. L’activitat va sorgir, quan la que aleshores era Caixa Tarragona va oferir al centre participar a la primera “First LEGO League” que s’anava a celebrar a Tarragona. Una competició que ja feia anys que es feia a Espanya i que també es desenvolupa a nivell mundial en diferents països, principalment en Europa i Amèrica.
Els alumnes han anat creixent, han passat a l’Institut Sant Pere i Sant Pau, però han volgut continuar participant. Uns s’han quedat, un altres han marxat, de nous s’hi han incorporat i alguns han marxat i han tornat.
Els 4 anys han aconseguit participar sempre amb dos equips amb un gran esforç econòmic pel barri. Enguany, fins i tot, l’equip ha comptat amb un parell de nens de l’altra escola del barri, l’Escola Marcel·lí Domingo. Això comporta doncs que, aquest curs ja hi participa per primer cop la XEP de SPSP (Xarxa d’Ensenyament Públic de Sant Pare i Sant Pau) a través de la connivència de les tres AMPA’s. La Llar Municipal d’Infants també en forma part de la XEP de SPSP però encara no hi ha categoria FLL per a nens 0-2.
La competició consiteix en preparar un projecte científic on es deselvolupi una idea innovadora, la construcció d’un robot LEGO que es programa per a que faci unes missions, i tota una part de valors que són els que vivim en el dia a dia i com equip.