.

L’Escola Santa Maria del Mar de Salou ha iniciat aquest dijous els actes de celebració del seu 50è aniversari. I ho ha fet amb una trobada bàsicament institucional a la que han acudit directors de la resta de centres educatius del municipi, l’actual -Carles Gené- i antics directors del centre, alguns ex alumnes, a més de membres de les ampes amb les quals han comptat l’escola. També han acudit a l’acte l’alcalde Pere Granados, la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, a més d’altres autoritats, entre les quals la delegada dels Serveis Territorials d’Ensenyament, entre d’altres.

El batlle ha destapat una placa commemorativa de l’efemèride a l’entrada de l’escola, la qual s’ha sumat  Gené i la presidenta de l’AMPA, Ana Flores; i de la directora SS TT Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Immaculada Reguant i les dues ex-alumnes de l’escola Emi Aguilera i Júlia Muñoz, que han recordat el seu pas pel centre. A més, també han participat amb una breu reflexió dos antics alumnes del centre.

L’alcalde, en el seu parlament, ha volgut “reconèixer l’esforç, la voluntat i la dedicació de totes les persones que van fer possible la consecució d’un centre escolar, en el qual hi han passat generacions i promocions d’alumnes i de bons mestres que segurament avui, pel simbolisme de la celebració, seran recordats entranyablement amb anècdotes i petites històries”, a més d’afegir que “celebracions com aquesta, ens fan rememorar i refrescar passatges de la vida col·lectiva que formen part també del paissatge humà i la memòria històrica de Salou”.

També s’ha referit a “l’experiència i la professionalitat demostrada pels diferents equips directius i docents que amb el suport i la col·laboració dels pares i mares, i del mateix Ajuntament, han donat vida a tota una sèrie de projectes i iniciatives culturals de carácter extraescolar, a més de les estrictament curriculars, que han reforçat la tasca pedagògica i han estat força reeixides i interessants des del punt de vista didàctic pel foment d’habilitats i capacitats, i per l’assimilació de principis i de valors que han enriquit els nostres infants i joves”. El batlle, també ha fet esment com “des de l’Ajuntament sempre hem estat sensibles i compromesos amb la feina educativa de l’escola i hem mostrat la nostra implicació i bona sintonia”.

Per la seva part, l’actual director del centre assenyalava com estem davant d’una escola amb “bagatge i on l’escola ha anat canviant al llarg del temps”, convertint-se en un referent al municipi. També ha volgut felicitar el centre per tots els èxits assolits i pels que vindran en el futur la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament.

Cal recordar que el Santa Maria del Mar és el centre educatiu més antic del municipi, datada oficialment al 1967 amb el original nom de “Escuela Nacional Graduada”. Va començar el seu recorregut educatiu al carrer Barcelona, amb dos cursos separats per sexe, i no va ser fins els anys 60 que es va traslladar als terrenys actuals del carrer Ciutat de Reus. L’any 1975 es va canviar el nom per “Colegio Nacional Mixto “Santa Maria del Mar”” i al 2000 va deixar de ser l’única escola de Salou, amb la construcció de dos centres més. L’última modificació de l’escola s’ha realitzat aquest 2017, a l’incorporar a l’edifici central les aules de P4 i P5, deixant les aules auxiliars en la fase més antiga de l’escola. Aquests i altres records es poden veure en una exposició fotogràfica que s’ha muntat en una de les aules del centre.

Durant el curs 2017-2018, l’Escola Santa Maria del Mar té previst dur a terme un gran ventall d’actes amb motiu del seu aniversari, entre els quals destaquen un concurs de fotografia dels racons de l’escola, una carretel·la al Cos Blanc sota la temàtica del 50è aniversari i una festa pels 50 anys per finalitzar el curs.