.

.

TOTS 21


Un moment de la selecció dels participants al concurs

El passat divendres a la tarda, en un acte celebrat al Casino Municipal, l’escola Salvador Espriu va seleccionar als dos lectors que representaran al centre a la propera fase del XIII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. L’escola participarà en aquest certamen per segon any consecutiu, en les categories de grumets vermells, per nens i nenes de 8 a 10 anys, i grumets verds, per a lectors i lectores d’entre 10 i 12 anys.

Els participants en aquesta selecció van ser vuit alumnes, de la categoria grumets vermells l’Anaïs Burrero, la Paulina Santamaria, la Maroua El Amri i la Sandra Guerra van llegir un fragment del llibre 50 oficis esbojarrats, de l’escriptor Carles Sala i Vila. Per altra banda, de la categoria grumets verds, l’Ivan Carmen, el Víctor Moraga, l’Ariadna Aguilera i l’Arnau Benimeli van llegir un fragment del llibre L’hora de la veritat, de l’escriptor Peter Walker.

El jurat va estar compost per quatre membres de la comunitat escolar, Cèlia Treserres, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roda de Berà; Jordi Peidró, president de l’AMPA de l’escola; Pilar Franquet, mestra de l’escola durant molts anys i actualment mestra col·laboradora; i Laia Perales, coordinadora de la biblioteca escolar. Per a l’elecció, el jurat va valorar la dicció, el ritme i la interpretació del text, una decisió que va ser molt complicada de prendre atès que tots els lectors i les lectores tenien un nivell molt alt.

Les dues finalistes, que passen a la fase de quarts de final que se celebrarà el proper 24 de març a Caixa Fòrum de Tarragona, van ser Sandra Guerra, de la categoria grumets vermells, i l’Ariadna Aguilera, de la categoria grumets verds.