.

El conseller d’Ensenyament, dirigint-se a un dels edificis del centre educatiu. Foto: Tarragona21

El CEIP Pere Virgili de Vilallonga del Camp veurà acabades totes les fases pendents de l’ampliació del seu recinte l’any vinent. Es tracta d’una inversió de 700.000 euros i un termini d’execució de tres mesos. Previsiblement, els treballs començaran a l’estiu, aprofitant l’aturada del curs. L’anunci l’ha fet avui el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, que ha visitat l’escola i ha anunciat també que les obres no es faran en dues fases, com era previst, sinó en una sola per evitar molèsties.

L’aplicació de l’article 155 de la Constitució ha comportat l’acumulació de feina al Departament d’Ensenyament de la Generalitat perquè no es tiraven endavant projectes i es planificava des de Madrid. Les darrers setmanes, diversos departaments de la Generalitat estan anunciant inversions al territori.

L’escola de Vilallonga del Camp és d’aquells equipaments educatius del Camp de Tarragona que ha viscut un boom demogràfic els darrers 12 anys acompanyat del creixement poblacional espectacular que s’ha produït al municipi. Si fa 12 anys eren 1.200 els seus habitants, avui superen els 2.300. La població que s’hi ha desplaçat a viure prové majoritàriament de Tarragona, seguida de Reus.

Un moment de la visita al col·legi Pere Virgili. Foto: Tarragona21

Aquest estat de coses ha fet que l’escola, reconeguda pel Departament d’Ensenyament i per institucions alienes per la seva qualitat docent, hagi hagut de fer mans i mànigues per fer front a la demana. Els successius consistoris han afrontat successives ampliacions de manera que s’han acomplert tres fases, des d’un inicis ja llunyans en 1983. Ara restaven pendents les fases 4 i 5, però Bargalló ha anunciat que “s’unificaran en una sola perquè les obres no s’han de fer en fases, s’han de fer de cop”.

Els treballs suposaran liquidar els dos mòduls prefabricats existents, “la construció de més aulari, el menjador escolar definitiu, completant part del segon pis i transformant l’aula de psicomotricitat en menjador definitiu, i completant les interconnexions entre edificis”, destacava Bargalló a Tarragona21.

La jornada d’avui ha servit també per posar en valor el treball educatiu que es fa des de fa anys al centre. El conseller afirmava al respecte: “Hi ha demanda per venir a l’escola i això és significatiu de la seva qualitat”. La regidora d’Ensenyament, Gemma Benaiges, exalumne del centre, subratllava la importància de la jornada d’avui: “Estem molt feliços per la culminació d’un projecte de tot un poble” i agraia la tasca feta pels diferents consistoris.

Al seu torn, la directora del centre, Neus Cogul, destacava que “s’ha apostat de fa anys per tenir una escola digna”, un centre que va començar la seva activitat amb només quatre aules i que avui disposa de dues línies i 330 alumnes matriculats. Finalment, l’alcalde, Carmel Gil, posava el seu cas com a exemple: es va desplaçar a viure-hi fa 15 anys, quan només hi havia 100 alumnes escolaritzats.

J. Garcia

/* JS para menú plegable móvil Divi */