.

Foto d'arxiu de l'Ajuntament d'Altafulla

Foto d’arxiu de l’Ajuntament d’Altafulla

Davant la informació enviada als mitjans de comunicació de la Coordinadora Obrera Sindical del Camp de Tarragona sobre la situació del personal que imparteix classes a l’Escola Municipal d’Adults d’Altafulla, l’Ajuntament vol deixar clar diferents punts al respecte:

  1. Arran de la inspecció de treball en data 12 de febrer de 2019 a l’Escola Municipal d’Adults, l’Ajuntament d’Altafulla ha facilitat a Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya tota la documentació de l’Escola Municipal d’Adults que ha estat requerida des de gener de 2015 fins a l’actualitat; i resta a l’espera de la resposta.
  2. L’Ajuntament d’Altafulla acatarà la resolució que Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya en faci, com no podria ser d’altra manera.
  3. Que l’Escola Municipal d’Adults ofereix un servei de formació a la ciutadania que va des de l’oferta de classes d’alfabetització en català i/o castellà, com és el cas, per exemple, amb l’acolliment dels joves menors no acompanyats (MENA), fins a classes de conversa en xinès, italià, fotografia, entre d’altres.
  4. Que la relació contractual entre l’Ajuntament d’Altafulla i les persones que imparteixen aquestes classes a l’Escola d’Adults és un contracte de prestació de serveis per treballadors/es per compte propi i empreses, i que va en funció de la demanda de matèries que sol·licita la ciutadania, i que aquests mateixos presten a altres administracions i empreses privades.
  5. Que l’Ajuntament d’Altafulla encarrega treballs de forma habitual a autònoms i empreses locals amb feines tan diverses com fusteria, jardineria, so, entre d’altres, que fomenten l’economia local.
  6. En cap cas, s’ha rebut cap queixa ni a l’Ajuntament d’Altafulla ni al Comitè d’Empresa de cap persona i/o empresa que presta aquests serveis de formació a l’Escola Municipal d’Adults.