.

 

Un moment del lliurament dels guardons

Un moment del lliurament dels guardons

Nil Giné, Gerard Olivé, Guillem Martínez, Judit Pellicena (Categoria A) i Esteve Bou, Ruben Casanovas, Eudald Ribas i Marc Giné (Categoria B). Aquests han estat els guanyadors del XIV Concurs de Creativitat Xavier Gols, que organitza l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona i que s’adreça als alumnes que actualment estan cursant Aprenentatge Avançat 3r de l’Escola i als alumnes de 3r a 6è de Grau Professional. El certamen reconeix obres de creació pròpia que els joves músics interpreten de forma individual o en parelles. Les composicions poden ser escrites per a un instrument solista o per a una agrupació instrumental.

El concert dels finalistes va tenir lloc dimarts a l’Auditori de la Diputació de Tarragona i hi van participar un total de 26 alumnes agrupats en dues categories (A la categoria A, els alumnes de l’Escola i a la categoria B, els alumnes de Grau Professional). A més del 1r, 2n i 3r premi de cada categoria, el certamen atorga un reconeixement a l’obra més votada pel públic.

Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Mares i Pares del Conservatori, Quims Música, Da musics i C-Music, va néixer com a homenatge al compositor tarragoní Xavier Gols.