.

L’Escola de Lletres de Tarragona ofereix un monogràfic al voltant de la creació poètica, on els amants de la poesia i els qui s’hi vulguin apropar per primer cop, s’endinsaran el el màgic món de l’infern poètic.

El professor Adrià Targa serà l’encarregat que guiar als alumnes en aquest camí a l’infern.

Tres sessions a l’infern d’escriure poemes. Això vol dir que ens enfrontem a un trencaclosques amb què podem jugar a diversos nivells: què volem escriure i per a qui, són preguntes que la poesia comparteix amb els altres gèneres literaris. Però sovint la seva forta càrrega formal distreu d’aquesta premissa bàsica. Quins són els límits d’un poema i de la prosa poètica? I els seus temes? A partir de la comparació de diversos autors i d’obres sovint breus, amb un tema com a excusa, plantejarem 1) una lectura acurada i 2) un exercici de creació; tot plegat una baixada (catàbasi) a l’infern de crear, de mirar de fer-se comprendre dintre els límits del gènere on, més que en cap altre, la lletra acostuma a morir abans d’haver aconseguit el tresor més preuat de l’expressió: un sentit propi.

Tres sessions a l’infern
Una baixada intensiva a l’univers de la creació poètica.
Professor: Adrià Targa
Dies i horaris en què s’impartirà el curs: dissabtes 29 d’octubre, 5 i 12 de novembre de 2016, de 19h a 21h
Gratuït

Per més informació:

Escola de Lletres de Tarragona (Maria Roig)
Antic Ajuntament. C/ Major, 39. 43003 – Tarragona Tel.: 626 388 714. A/e: premsa@escoladelletres.cat www.escoladelletres.cat