.

La conseller d'Educació, amb l'alcalde de La Pobla de Mafumet

Ahir diumenge va tenir lloc la col·locació de la primera pedra de la nova escola de La Pobla de Mafumet, un nou centre que s’ha de construir en uns terrenys de l’avinguda Guillem de Montoliu i que han estat cedits per dues famílies del municipi. La construcció d’aquest nou centre ve motivada per diversos factors.

D’una banda, per l’augment demogràfic que ha experimentat el municipi en els darrers anys i de l’altra, per la necessitat d’oferir als alumnes de La Pobla un espai modern, funcional i adaptat a les necessitats actuals i futures del municipi pobletà. Finalment, un altre dels factors que ha provocat que es construeixi una nova escola pública és que l’actual centre educatiu ha extingit la seva capacitat d’ampliació. Així doncs, amb el nou equipament, desapareixeran els mòduls prefabricats en els quals ara s’imparteixen classes, alhora que el municipi disposaràde més places escolars.

Col·locació de la primera pedra del centre educatiu

Un edifici amb 28 aules

Amb una superfície total de 3.665 metres quadrats, l’edifici que s’ha de construir tindrà 28 aules. Aquesta nova escola oferirà dues línies d’ensenyament i no una com l’actual. El nombre de places doncs, passarà de les 225 actuals (de les quals 150 estan en mòduls prefabricats) a 450, cap de les quals estarà en barracons.

A més, l’edifici tindrà possibilitats de ser ampliat en un futur, si així es requereix, amb 130 places més. El nou espai on s’ha d’ubicar l’escola disposarà d’una sala de psicomotricitat, sales polivalents, un hort, patis semicoberts i separats per als alumnes d’ensenyament infantil i de primària, un gimnàs, una pista poliesportiva i un camp de futbol, entre d’altres millores respecte a l’equipament actual.

L’acte, que va reunir uns 450 veïns i veïnes del municipi, va estar presidit per la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, que va destacar que “les obres permetran gaudir d’un centre nou que estarà en una zona magnífica i amb equipaments complementaris. Com que preveu les dues línies completes, es podrà posar fi als mòduls provisionals que es van haver de col·locar degut al creixement demogràfic.

Per tant, és una operació ben liderada per l’Ajuntament de La Pobla i de molt d’interès per a les famílies, alumnes i professors que hi exerciran. Avui podem dir que començarem el curs a l’escola vella i l’acabarem a l’escola nova i que per tant, serà un curs molt especial per als alumnes i mestres de La Pobla de Mafumet”.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, va assegurar que totes aquestes millores representen molt més que la simple construcció d’un nou equipament, segons va dir: “No es tracta només de la construcció d’un edifici públic. És molt més que això, perquè estem posant en marxa un projecte que permetrà millorar les condicions d’aprenentatge dels nostres fills i filles. A més, estem donant resposta a la necessitat de més places escolars derivada de l’augment demogràfic que La Pobla ha experimentat en els darrers anys. Ifinalment, estem donant solució a la necessitat d’oferir als escolars pobletans un espai modern, de qualitat i funcional, oblidant-nos per sempre més dels incòmodes barracons”.

El cost de la construcció de la nova escola anirà a càrrec del consistori, el qual assumirà per avançat les despeses de construcció del nou centre. Un cop hagin finalitzat les obres, es farà una permuta a través de la qual s’entregarà el nou edifici a la Generalitat, qui a canvi donarà al municipi l’actual edifici que ocupa l’escola de la Mare de Déu del Lledó.

D’aquesta manera, La Pobla recuperarà la inversió feta i disposarà de dos edificis municipals, enlloc d’un com en aquests moments. En aquest sentit, l’alcalde del municipi, va explicar que “la Generalitat travessa unes dificultats financeres que, en aquests moments, li fan impossible comprometre inversions d’aquest tipus. És per això que l’Ajuntament de La Pobla ha decidit fer un pas endavant per poder  construir la nova escola que s’estrenarà a principis de 2015″.

/* JS para menú plegable móvil Divi */