.

L'última xerrada del curs ja va comptar amb aquest servei, a petició de l'Associació de Persones Sordes de Cambrils

L’última xerrada del curs ja va comptar amb aquest servei, a petició de l’Associació de Persones Sordes de Cambrils

L’Escola de Famílies de Cambrils ha incorporat una intèrpret de llengua de signes a les xerrades per possibilitar la participació de persones sordes. L’última sessió del curs, que es va portar a terme ahir a la tarda, ja va comptar amb aquest suport, a petició de l’Associació de Persones Sordes de Cambrils. El curs vinent totes les xerrades programades ja comptaran amb la intèrpret de llengua de signes.

La xerrada d’ahir es va centrar en la sexualitat i va anar a càrrec de la tècnica provincial de Projectes Educació per la Salut i Perspectiva de Gènere i Feminisme de la Creu Roja Joventut, Míriam Blesa, que va desmuntar mites i va parlar sobre la salut sexual, la sexualitat, què és el sexe, l’orientació sexual i diversitat i com prendre mesures de protecció, entre altres qüestions.

L’objectiu de la sessió era crear un espai de coneixement i de debat amb famílies d’infants i joves que estan en edat d’escolarització i que poden tenir dubtes o inquietuds respecte a la sexualitat dels seus fills/es. La xerrada no només va servir per donar resposta a la majoria de preguntes que es fan les pròpies famílies, sinó que també va incloure la realització d’un exercici d’empatia respecte als infants i joves.

La interpretació amb llengua de signes va donar un valor afegit a la xerrada, es va desenvolupar amb una gran participació pe part de les persones assistents i que s’hauria allargat més si no fos perquè la durada estava condicionada  per l’hora de tancament de l’Ateneu Juvenil.

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils, a través del Pla Educatiu d’Entorn, va posar en marxa l’Escola de Famílies el març passat per donar suport en l’educació dels fills i filles. Podeu trobar informació sobre les xerrades realitzades en aquest enllaç