.

Un moment de la mostra 'Albert Isern Disseny. Treballs 1980-2014'

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona va celebrar divendres el Dia Mundial del Disseny Gràfic. Amb motiu d’aquesta celebració, el centre  va programar diverses activitats que van comptar amb la participació de dos professionals de gran prestigi: el dissenyador gràfic i cal·lígraf Ricardo Rousselot, i el dissenyador gràfic Albert Isern, un dels pioners d’aquesta professió a Catalunya, en actiu des dels anys 60.

El dia mundial del disseny gràfic és una oportunitat per difondre la importància del disseny i la comunicació gràfica, un factor clau per a l’economia de serveis, capaç de diferenciar i comunicar adequadament els productes i activitats, atorgant valor afegit a aquelles empreses i institucions que l’usen adequadament. El 27 d’abril de 1963 es fundà a Londres el Consell Internacional d’Associacions de Disseny Gràfic (ICOGRADA), l’entitat professional per al disseny gràfic i la comunicació visual, raó per la qual aquest diumenge ha estat el dia internacional del disseny arreu del món.

Entre les activitats que es van dur a terme divendres destaca la conferència magistral a càrrec de Ricardo Rousselot. Rousselot és un dels professionals de més prestigi en el camp del disseny de lletres (tipografies) aplicades a tot tipus de marques, envasos comercials, publicitat, etc. Marques com “Ducados”, “Casa Tarradellas” o “Borges”  ens han apropat a tots al seu ús exquisit de la tipografia.

També cal esmentar l’exposició “Albert Isern Disseny. Treballs 1980-2014”, una mostra antològica dedicada a la trajectòria del dissenyador Albert Isern. La presentació de la mostra va anar a càrrec del propi dissenyador. Isern es va iniciar en la professió a principis dels anys 60, essent un dels pioners a Catalunya. Entre 1972 i 1989 va presidir l’ADG-FAD, la principal associació de dissenyadors gràfics a Catalunya. L’exposició s’emmarca en el projecte de l’Escola d’Art i Disseny de recuperar i posar en valor els pioners del disseny gràfic al nostre territori. En cursos anteriors ja es van produir exposicions dedicades a altres pioners del disseny gràfic al territori, com són Francisco Egea i Vidal de Blas (Guigui).

/* JS para menú plegable móvil Divi */