.

Una de les propostes d'Escenari obert

Una de les propostes de l’Escenari Obert

La programació d’aquest trimestre d’accions artístiques i culturals que promou el Servei Municipal de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona comença aquesta setmana amb la programació de l’Escenari Obert. El cicle, que arriba a la seva 11a temporada trimestral, facilita espais d’exhibició i experimentació a col·lectius artístics i culturals el divendres al vespre a l’Espai Jove Kesse.

Demà divendres 22 de gener a partir de les 21h, la companyia Histrionis Teatre realitzarà una lectura dramatitzada: Lletres àrabs; un crit contra la guerra. A través de la poesia i la música, es donarà a conèixer la realitat de les persones que viuen en un context de conflicte armat als països de l’Orient mitjà. (H)ISTRIONIS és una companyia de teatre nascuda a Tarragona el maig de 2013. Està format per un equip jove que prové, en la seva majoria, de la tradició teatral de l’institut Antoni de Martí i Franquès. La primera aparició del grup fou a l’octubre del 2013 durant l’homenatge a Vicent Andrés Estellés al claustre del Seminari de Tarragona.

La resta de la programació del cicle és la següent:

· 5 de febrer. 21h DESFRIBILADORS AMB SOMNIS. HEIDY RAMÍREZ. (DANSA)
· 12 de febrer. A partir de les 19h| LA MASCARADA FINAL. (ENIGMA I FESTA DE CARNAVAL )
· 19 de febrer. 21h MÚSICA EN VIU AMB TALQUAL MÚSICA POP-ROCK
· 4 de març. 21h CUINA VEGETARIANA DE TEMPORADA I PROXIMITAT. TARRACO VEGANA
· 11 de març. 21h GRUP DE TEATRE JOVE KESSE & ASSOCIACIÓ D’ESTUDIANTS XINESOS teatre d’ombres

Les entitats i col·lectius que hi col·laboren en aquesta programació son: Histrionis Teatre, la jove Heidy Ramirez, Eloi Marato de Tarraco Vegana, Talqual, l’Associació d’estudiants xinesos de la URV i la Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. L’entitat que s’encarrega de l’assessorament artístic i tècnic als col·lectius és Genovesa, narratives teatrals com és habitual.

Des d’aquest dimarts 19 de gener i fins el 20 de febrer es podrà visitar a l’espai d’exposicions de l’Espai Jove Kesse “L’artista va a l’escola”, un projecte del Teler de Llum, impulsat per l’Eloïsa Valero i la Thaïs Salvat. Amb aquesta iniciativa, artistes plàstics del territori van ser convidats als centres d’ensenyament a crear situacions d’aprenentatge artístic a partir de la seva pròpia obra i tenint la complicitat de docents i alumnat d’educació primària, secundària i batxillerat.

Per complimentar la programació d’exposicions a partir del 23 de febrer i fins el 15 de març l’Escola d’art i disseny de Tarragona exposarà els treballs presentats als Premis Taronja 2016. Els premis volen reconèixer l’esforç i la vàlua professional dels estudiants de l’EADT, donant a conèixer els millors projectes finals de les cinc especialitats de l’escola amb titulació oficial.