.

L’Esbart Dansaire de Tarragona està celebrant enguany el 35è aniversari. L’entitat va ser fundada l’any 1982 per uns antics balladors de l’Esbart que entre el 1942 i el 1967 van aconseguir preservar els balls tradicionals dins de ‘La obra sindical de educación y descanso’, organització que estava a càrrec del lleure i l’esplai dels treballadors durant la dictadura. Aquest era l’únic espai en què es podia fer, juntament amb la secció femenina. Un dels seus màxims impulsors va ser en Salvador Fà Llimiana, Fill predilecte de la Ciutat de Tarragona i Creu de Sant Jordi l’any 2006.

La seva tasca principal és el manteniment, la difusió i la recuperació de la dansa tradicional del país mantenint les arrels i encarant un futur on el folklore sigui viu. L’associació és també sòcia fundadora de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya i de l’Agrupació d’Esbarts de les Comarques Tarragonines.

I per aquests motius, segons afirmen en una nota de premsa, “ens fa molta il·lusió presentar l’espectacle ‘RItmes’. El ritme està present al llarg de totes les nostres vides. A mesura que ens fem grans el ritme de vida s’accelera i la productivitat o l’organització, ens porta a canvis constants, a la lluita diària per tirar endavant els projectes”.

“Cal que oblidem -continua el comunicat- per uns instants aquest ritme frenètic que ens envolta per sentir el ritme que ens aporta harmonia, pau, connexió, moviment compassat, sentiments… Les músiques de Faktoria Folk acompanyaran el cos de Dansa de l’Esbart Dansaire i ens assenyalaran el camí on trobar instruments que marquin el ritme dels dansaires. Músiques i moviments tradicionals que esperem que ens facin vibrar els nostres sentiments i gaudir del moment”.

L’espectacle està programat per diumenge 3 de desembre a les 18.30 al Teatre Tarragona. Entrades online a Tarracoticket i a les taquilles del Teatre Tarragona. (Preu 5 € / Entrada gratuïta a menors de 12 anys, amb prèvia recollida d’invitació.