.

.

TOTS 21


Imatge de l'interior de l'Hemeroteca de Tarragona

Les xarxes socials han començat a fer la seva feina i s’ha iniciat la recollida de signatures per evitar el tancament de l’Hemeroteca de Caixa Tarragona.

L’entitat Avaaz.org ha obert un espai de recollida de signatures i fins a les 12 d’aquest matí de dimarts ja en tenia 400 enregistrades. A la web es publica el manifest dels treballadors de l’Hemeroteca, on denuncien el tancament i el seu acomiadament, que afectarà quatre empledes.

Així, es recorda que l’Hemeroteca és l’única entitat de Tarragona que guarda totes les publicacions periòdiques que rep, fent una funció d’arxiu i de biblioteca. Acull un dels millors fons documentals de Catalunya i de tot l’Estat Espanyol, publicacions diàries i periòdiques des d’àmbit local i fins a àmbit internacional. “Tenim una col·lecció local de llibres considerable, i un fons de cartells polítics únic a Catalunya. El catàleg compta amb exemplars de publicacions des de 1711 i que dia a dia va creixent exponencialment per proporcionar a tots els usuaris un servei global i especialitzat”, assegura la nota.

ICV, contra el tancament

D’altra banda, ICV-EUiA s’ha sumat aqeust matí a les peticions de manteniment de l’espai, “complint les mateixes funcions que ha dut a terme fins ara”.

Arga Sentís, portaveu de la coalició, creu que el tancament suposaria “mutilar Tarragona d’una entitat cabdal per al seu patrimoni cultural i el manteniment de la història de la ciutat”.

Segons Sentís, “no té cap sentit que determinats responsables polítics o culturals debatin què cal fer amb els fons del’hemeroteca. La qüestió és que es tracta d’una entitat viva, i molt important per a la ciutat i el territori. El que cal, doncs, és mantenir-la oberta i operativa en comptes d’especular sobre el destí del seu patrimoni”.

La regidora ecosocialista ha afegit que “fins aquests extrems ens ha dut la privatització de l’Obra Social de l’antiga Caixa Tarragona. Des de lluny de la ciutat, i de la demarcació, es prenen decisions absurdes i confiscatòries. El patrimoni de l’Hemeroteca és dels tarragonins i les tarragonines, perquè s’ha format gràcies als seus estalvis”.

Fins ara, s’ha mostrat contraris al tancament ERC, el PP i PSC.