.

.

TOTS 21


Diumenge se celebra el sorteig de la tradicional Grossa de Nadal

Les vendes de dècims de la Rifa de Nadal a Tarragona ciutat continuen en caiguda lliure. La davallada arriba al 25% en administracions com la número 1, ubicada en plena Rambla Nova. El seu titular, Pere Sans, ha explicat que, si bé la competència d’altres sorteigs com la Grossa de Cap d’Any o el nou impost sobre els premis de loteria hi tenen a veure, el principal obstacle segueix sent la crisi.

La compra de dècims per part de turistes, que a la cèntrica administració ‘La Catedral’ representa la meitat del total, tampoc hi ha ajudat. Malgrat tot, l’oficina de la Baixada de Misericòrdia manté el mateix nivell de vendes de l’any passat, d’un 30% menys respecte el 2011. Entre els dècims més sol·licitats a la ciutat enguany hi ha els acabats en 13 –mai la grossa ha tingut aquesta terminació–, en 5 i en 7.

“Acabat en 13 i també en 64, el número de pres que tenia Nelson Mandela”, afegeix Òscar Bausà, administrador de la loteria ‘La Pastoreta’, al cor de Reus. Seguint la tendència dels últims tres anys, el ritme de vendes arrenca lent però s’acaba anant de bòlit en la recta final. “Totes les previsions parlen d’una baixada del 30%, però jo sóc més optimista i crec que baixarem entre un 15% i un 20%”, apunta Bausà. També es continuen notant menys compres de dècims per part d’empreses i també de participacions de penyes o grups d’amics, entre d’altres.

Un premi recent a Amposta anima les vendes

Una de les administracions més afortunades de les Terres de l’Ebre és ‘La Bruixa del Riu’ a Amposta, que tot just fa unes setmanes va repartir 5,1 MEUR d’un primer premi del sorteig de dissabte. El seu propietari, Agustí Centelles, assumeix que els efectes de la crisi continuen influint decisivament en la compra de dècims i números, però els premis animen les vendes en la recta final. “Pensen que si ha tocat una vegada per què no pot tocar una altra. I si estan en ratxa i toca a Nadal? La gent s’ha animat a venir i a jugar. Haurem venut menys, però potser no tant si no haguéssim donat el premi, s’hauria notat més”, certifica.