.

.

TOTS 21

La senadora per Tarragona per En Comú Podem, Celia Cánovas,

Continua la polèmica a Podem Catalunya. La Comissió de Garanties del partit es planteja ara portar les primàries als tribunals i suspendre el procés intern. L’òrgan català es planteja aquest escenari si Xavier Domènech no retira la seva candidatura a la secretaria general. Al seu torn, la Comissió de Garanties a nivell estatal sosté que el seu homòleg català no té competència en aquest àmbit, i reclama que es respectin les jerarquies del partit, segons han explicat fonts consultades de la formació lila. De fet, des de la direcció de Podem Catalunya mantenen que la Comissió de Garanties catalana està desacreditada i deslegitimada, i alerten que només intenta torpedinar les primàries. Divendres passat la Comissió de Garanties estatal va anul·lar la resolució en contra de la candidatura de Domènech, que reclamava l’òrgan català.

Així, la Comissió de Garanties estatal es va posicionar fa quatre dies en contra de la decisió de l’ens català, que va acceptar la impugnació que van presentar Lluís Romance i la senadora per Tarragona i aspirant a la secretaria general Celia Cánovas –inicialment el comitè electoral de Podem va tombar les al·legacions de Cánovas contra Domènech. Tot i que no consideraven ‘competent’ la Comissió de Garanties per dirimir en aquest cas, la llista de Domènech va decidir demanar a la Comissió estatal de Podem que es pronunciés sobre el cas. Ara, però, l’òrgan català sembla decidit a portar la polèmica als tribunals.

La senadora per Tarragona, Celia Cánovas, denuncia “nombroses irregularitats”

De fet, Cánovas ha denunciat aquest dimarts les “nombroses irregularitats” que, al seu parer, envolten el procés i ha recordat que la Comissió de Garanties Democràtiques de Catalunya va “exigir” que es retirés la candidatura de Domènech per les “evidents incompatibilitats perfectament recollides al reglament” de Podem.

Davant d’aquest escenari, la candidatura ‘A les places Podem’, que encapçala la mateixa Cánovas, ha anunciat que no prendrà part del debat electoral previst per a aquest 4 d’abril “com a conseqüència de la desconfiança” respecte dels òrgans organitzadors “tant d’aquest debat com del conjunt d’actuacions derivades d’aquest procés de primàries”.

ACN